Talip Geylan’dan sert açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Talip Geylan’dan sert açıklama

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan dün Muğla Milas’ta canlı ders esnasında ses çıkardığı için saldırıya uğrayan öğretmen için sert açıklamalarda bulundu. Geylan, ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KAHROLSUN! ifadelerini kullandı.


1)ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KAHROLSUN! Canlı ders yaptığı esnada öğretmenimize ve ailesine saldıran mahluklara soruyorum: Nasıl bir türsünüz? Bu toplum, Hz. Ali’nin sözüyle, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışının hakim olduğu bir medeniyetin mirasçısıdır.

2)Bir bayan öğretmenimize, annesine, eşine ve hatta çocuklarına kalabalık bir grupla yaralayıcı silahlarla saldıran bu insan görünümlü bu yaratıklar en ağır cezaya çarptırılmalılar ki, bundan sonra benzeri arsızlıklara ibret olsun.

3)Ayrıca Milas’lı vatandaşlarımızın da öğretmenimize sahip çıkacağını ve öğretmene uzanan bu kirli ellere karşı yek vücut tavır alacağına yürekten inanıyorum.

4)Bu olayla alakalı hukuki süreci yakından takip etmesini ve eğitim çalışanlarına şiddeti önleyecek yasal düzenlemeleri artık hayata geçirilmesi için adım atmasını bekliyoruz.