Peş peşe orman yangını haberleri! Evler yandı, vatandaşlar tahliye ediliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Peş peşe orman yangını haberleri! Evler yandı, vatandaşlar tahliye ediliyor


Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına, Manisa Orman İşletme Şefliği’ne bağlı 39 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri karadan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 uçak ve 19 helikopter havadan müdahale ediyor.

YANGIN BÜYÜDÜ

Rüzgarın etkisiyle alevler, kırsal Sarısığırlı Mahallesi’ne ilerlemeye başladı. Bunun üzerine jandarma, ekipleri anonslar yaparak mahallede yaşayanların tahliyesini sağladı. Alevlerin yaklaştığı Sarıçam Mahallesi’nin de duruma göre tahliye edilebileceği bildirildi.

Alevleri havadan ve karadan kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle Sarısığırlı Mahallesi’nin tahliye edildiğini, Sarıçam Mahallesi’nde ise tedbir alındığını belirtti.

Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını aktaran Karadeniz, Sarısığırlı Mahallesi’nde bazı vatandaşların yanan evlerin olduğunu söylediğini, ancak yangından ötürü henüz köye girilip tespit yapılamadığını bildirdi.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki orman yangınına, ekipler arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekiyor. Rüzgarın etkisiyle alevler, kırsal Sarısığırlı Mahallesi’ne ilerlemeye başladı. Bunun üzerine jandarma, ekipleri anonslar yaparak mahallede yaşayanların tahliyesini sağladı. Alevlerin yaklaştığı Sarıçam Mahallesi’nin de duruma göre tahliye edilebileceği bildirildi. Bölgeye takviye olarak hava unsurları gönderildi. Alevlere 10 uçak, 19 helikopter, 39 arazöz,7 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibiyle müdahale sürerken, yoğun dumandan etkilenen 2 köylü hastaneye kaldırıldı.

VALİ KARADENİZ: 14 EV ETKİLENDİ, CAN KAYBI YOK

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yangının etkili olduğu Sarısığırlı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Karadeniz burada yaptığı açıklamada, “Sarısığırlı Mahallesi’nde 14 ev ve 3 dam yandı, bir ev de kısmen yandı. Herhangi bir can kaybımız yok. Bir evin önünde bağlı olan köpek yaşamını yitirdi. Biri, yangının etkisini gösterdiği Sarısığırlı Mahallesi olmak üzere Çaltepe, Gökbel, Sarıçam Mahalleri tedbiren boşaltıldı. İki yönlü ilerleyen yangının Çaltepe ve Gökbel mahallelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Sarıçam Mahallesindeki yangına ise 4 gece görüşlü helikopter müdahale ediyor.” dedi.

YANGIN DUMANLARI RÜZGARLA İZMİR’E TAŞINDI

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangından yükselen dumanın İzmir yönünde ilerlediği, bunun da kentte yaşam kalitesini düşüreceği belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’taki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Kabasakal Mahallesi mevkiinde saat 17.00’de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarma da destek veriyor. Yangına 16 arazöz, 8 su tankı, 5 yer ekibi, 2 jandarma helikopteri, 4 orman bölge helikopteri, 2 dozer, 1 loader, 1 kepçe, 1 greyder ve 150 personel ile müdahale edilirken, arazinin engebeli olması çalışmaları güçleştiriyor. Seyrek orman yapısı ve sıklıkla otluk alana sahip bölgede rüzgarın da etkisiyle alevler farklı noktalardan yayılmaya devam ediyor. Yangında şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

EVLERİN TAHLİYESİNE BAŞLANDI

Kahramanmaraşta çıkan orman yangınını söndürmek için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Rüzgârın etkisiyle alevlerin evlere doğru ilerlemesi nedeniyle bölgedeki bazı evler de tahliye edilmeye başlandı.

ANTALYA

Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için ekipler çalışma başlattı.

Kemer’e bağlı Değirmendere Mahallesi’nde Kemer- Antalya karayolu kenarındaki ormanda saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle alevler bir anda yayıldı. Yerleşim yerleri ve karayolunun yakınındaki yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler yönlendirildi. Hızla olay yerine ulaşan ekipler yangına müdahaleye başladı. Çevredeki yerleşim yerleri de tedbir amacıyla boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Manisa’da ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen orman yangınlarına müdahale için 6 adet helikopter görevlendirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Manisa’daki orman yangını için 2 adet S-70 ve 2 adet CH-47 helikopter, Kahramanmaraş’taki yangın için ise 2 adet S-70 helikopter görevlendirildiği kaydedildi.