MEMLEKET MASASI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEMLEKET MASASI


Web Banner

Eğer bir gün kurulursa memleket masasında, öncelikle çelişkilerimiz konuşulmalı derim. Yaşadığımız çelişkileri çözmedikçe, kör dövüşünün masada, kahvehanede, ekranda veya sosyal medyada olması hiç fark etmez, kimseye bir faydası olmayacaktır.

Hak edene hakkını veriyor muyuz? Millet olarak bu soruya esaslı bir cevap vermedikçe, kurtarıcılarımız hiç eksik olmayacaktır. Hak derken muhataplarımızın başarısının veya başarısızlığının milletimiz tarafından önlerine koyulması, eskisinden çok daha önemli hale gelmiştir.

Milletimiz bugüne kadar engin tecrübesiyle, sandıkta adalet dağıttı. Ancak son yıllarda bu ölçüyü tutturabilmenin önünde suni engeller var. Profesyonel ekiplerin, sosyal medya oyunları ve psikolojik harp teknikleriyle yönettikleri seçim kampanyaları icat edileli adalet terazisi şaşmaya başladı.

Ülkemizde eleştiri yapmak iyice zorlaştı. Genelde yönetenleri eleştirmek, belli bedelleri göze almayı gerektirir, ancak bizim ülkemizde durum farklıdır. En küçük eleştirinizde karşınıza, kendi dar kalıplarını dayatan bir azınlık çıkar. Son örneğini, Ankara ve İzmir Barolarının sergilediği aşırılıkta gördük. Kendilerinde en marjinal sapkınlıkları savunma hakkı görürken, Diyanet İşleri Başkanına görevini yapmasını çok görürler. Yüz yıllık duvarları, aşılmaz tabuları ve dokunulmaz ayrıcalıkları vardır.

Medyaya, özellikle sosyal medyaya çekidüzen vermedikçe, “memleket masası” değil “ahiret mahkemesi” de kursanız bir arpa boyu yol alamayacağız. Yakın bir zamanda tartışılan, sosyal medyada kimlik numarası mecburiyeti gibi önlemler alınmadıkça gerçekler, her kesimin trollerinin gölgesinde kalmaya devam edecektir. Kim daha çok yalan söyler, kim gerçekleri daha çok çarpıtırsa insanlarımızın hafızasını o yalanlar meşgul edecek, gerçekleri perdeleyecektir.

Söylediklerimin daha iyi anlaşılması için birkaç güncel örneğe bakmakta fayda var. Bir tarafta Sağlık Bakanlığı ve Bayraktar’ın başarısı; diğer tarafta terör örgütü uzantısı ile ittifak, yalı iftirası ve başarısız İBB başkanının Bayraktarla ilgili manipülasyonları var. Kurulacak memleket masasının gündemi, hak edene hakkını verecek, hesap sorulması gerekenden hesap soracak bir hukuk sistemi ve bir kamuoyu vicdanına nasıl ulaşırız sorusu olacaksa bir an önce o masa kurulmalıdır.

Bir yalanın bir başka yalanla, bir skandalın bir başka skandalla, açık yetersizliğin ve başarısızlığın medya oyunlarıyla kapatıldığı, gerçeklerin ters yüz edildiği bir zaman diliminde bir hakeme ihtiyaç vardır. Bugün milletin hakemliğinin önünde ciddi engeller var artık. Yalan haberin ve sosyal medya oyunlarının önüne geçecek ahlaki değerler kalmadıysa, hukukun devreye girmesi şarttır. Suçlunun, teknoloji sayesinde saklanabildiği düzenlerde, troller hep olacaktır.

Başarının, samimiyetin ve adanmışlığın milletimize anlatılmasında, savunulmasında trol ordusuna ihtiyaç olmadığı gerçeği apaçık ortadayken, medyaya özellikle sosyal medyaya disiplin getirilmeyecekse diğer çabalar boşa gidecektir. Troller bugün başarısızların, verimsizlerin, art niyetlilerin, kafası karışıkların, vatan millet düşmanlarının, emek hırsızlarının işine daha çok yarıyor.

Önce yolu düzeltelim ki kimin kiminle yola çıktığını, ne yaptığını ve ne yapacağını görelim. Gerçekler ortaya çıksın, milletimiz hakemliğini yapacaktır.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

yavuztlt@hotmail.com

Web Banner
Web Banner