Kantinci Müdürü Görevden mi Aldırdı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kantinci Müdürü Görevden mi Aldırdı?


Marmaraereğlisi Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında açıldı. Okul Müdürlüğüne okulun eğitim öğretime sorunsuz bir şekilde başlaması ve devam etmesi için tecrübesinden yararlanmak üzere ilçemiz Sultanköy İlkokulu Müdürü İlhami Aydın makam oluru ile görevlendirilmiştir. Bu ifade makam olurunda yazmaktadır.


Okul, gerçekten de Müdür, Öğretmen ve öğrenci velilerimiz ve Okul Aile Birliğimizin üstün maddi-manevi katkılarıyla güzel, temiz ve uyum içinde çalışan bir eğitim yuvası havası yakalamıştır. Yine öğrencilerinin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ihaleye çıkarılan ve tek başına ihaleye giren kantincimizin ticari kazanç hırsı; Müdürde, Öğretmende, öğrenci ve velilerimizde huzursuzluk ortamı yaratmıştır.

Bu kantincimiz öğle yemek ve dinlenme zamanında evine beslenme amacıyla çıkan öğrencilerimizin ‘’Ben kantin çalıştırıyorum, ben kantine çok masraf yaptım; bu yüzden buradan yiyip içmeliler. İç İşleri Bakanının Genelgesi var. Bu öğrencileri dışarı çıkarmamanız gerekiyor.’’ Diyerek okul müdürüne küstahça tavırlar takınmış, ‘’Okulda kantin var iken öğretmenler odasında çay ve kahve yapamazsınız.’’ Diyebilme cesaretinden dolayı şu sorulara cevap arıyoruz:


1-) Bir Okul Müdürünün Görevlendirilmesinin sona ermesi, siyasi herhangi bir partiye mensup bir kantin işletmecisinin mi elindedir? Bu doğru mudur?


2-) Öğrencilerimiz okula eğitim –öğretim görmeye mi yoksa kantinciye para kazandırmaya mı geliyor?


3-) Okul Kantin Yönetmeliğinde ‘’bir kişi bir kantin çalıştırabilir’’ derken bahsi geçen kantinci iki kantini birden (farklı isimler üzerinden) nasıl idare edebiliyor? Nasıl çalıştırabiliyor?


4-) Kantincinin şikayetleri sonucunda soruşturma amacıyla gelen maarif müfettişleri yalnızca kantincinin mi bilgisine başvurmuştur?

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Ali Ihsan Günay

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi