Erzincan Girişimci Kadınlar Kooperatifi’nden firma ziyareti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erzincan Girişimci Kadınlar Kooperatifi’nden firma ziyareti

Kadınların ev ekonomisine, yöresel üretime ve istihdama katkıda bulunmalarını ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın eşi Elif Makas’ın himayelerinde kurulan Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi üyeleri İrem Yufka firmasını ziyaret ettiler.


Erzincan’da İrem Yufka markasıyla muhtelif unlu mamuller üreten firmanın daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarete;  Elif Makas, Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, Valilik Proje Ekibinden Rafet Yılmaz, Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi Başkanı Kübra Akbina ve Kooperatif üyeleri katıldı.
Kadın girişimciliği alanında iş birliklerini geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette; Firmanın üretim, ambalaj, pazarlama ve teşhir bölümleri gezilerek firmanın kuruluşu ve bugünkü konuma ulaşmasında geçirdiği aşamalar hakkında firma yetkilileri tarafından Elif Makas’a ve beraberindekilere bilgiler verildi.
Gerçekleştirilen ziyarette, Firma ile Kooperatif arasında ihtiyaç duyulması halinde; bilgi alış verişi, tecrübe paylaşımı ve yardımlaşma gibi konularda da karşılıklı neler yapılabileceğine dair görüşmeler yapıldı.
Firmanın ürettiği mamüllerden yapılan yöresel yemeklerin öğlen yemeği olarak misafirlere ikram edilerek tanıtıldığı ziyarette; kesme kadayıftan yufkaya, mantıdan erişteye, bir çok ürünün üretildiği İrem Yufka’da kadın ağırlıklı onlarca çalışanın olmasını takdirle karşılayan  Elif Makas, firma yetkililerine teşekkür etti.