EBS 1 nolu şube Divan toplantısı gerçekleşti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EBS 1 nolu şube Divan toplantısı gerçekleşti

Eğitim Bir Sen Istanbul 1 nolu şube başkanı Mükremin Köse başkanlığında gerçekleştiren toplantıya şube yönetimi ve ilçe yönetimleri katıldı.


Web Banner

Şube başkanı Mükremin Köse yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;şu karşimizdaki mahşer kudursa, çildirsa,
denizler ordu, bulutlar donanma yağdirsa,bu altimizdaki yerden bütün yanardağlar
taşip da kaplasa âfakı bir kizil sarsa,
Cihan yikilsa emin ol bu cephe sarsilmaz!
Hak ve hukuk mücadelemizde birlikte omuz omuza yol yürüdüğüm değerli şube yönetim kurulu üyelerimiz , şubemizin çok kiymetli cefakar fedakar denetleme ve disipli kurulu üyeleri,
Aileyi ayakta tutarak çalişmanin nasil mümkün olduğunu açik ve seçik bir şekilde ortaya koyarak ., , ‘işte buradayiz’ iradesini ortaya koyarak
sendikal mücedelemizde bizde variz diyen çağin zeynepleri ”kadin komisyonumuzun değerli hanimefendileri , . N. Erbakan ”iman varsa imkanda vardir, bilinciyle inancıyla sendikal mücadeleyi gayretle özveriyle sürdüren ilçe başkanlarimiz
Arif nihat asyan’nin ,şehitler tepesi boş değil,
toprağini kahramanlar bekliyor!
Ve bir bayrak dalgalanmak için;
rüzgar bekliyor! Şiirinde ifade ettiği gibi meçhul asker misalikurumlara sahip çıkan kurumları asla sabihsiz bırakmayan , ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, yorgun ve yenilmiş insanliğimizin üzerine yeni sözler söylemek için yarinlarin inşasi için yüreğini, gençliğini ortaya kolan genç memursenimizin başkanlari
Eğitim bir sen istanbul 1 nolu şubenin divanına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle, selamlıyorum.allah’ın rahmeti bereketi selamı üzerimize olsun.
Kurucu genel başkanımız merhum mehmet akif inan’a, şubemizin bir duruş adamı, bir karekter abidesi bilge sendikacı erol battal ağabeyimize ,mithat sevin başkanımıza ve bu dava uğruna ebedi âleme uğurladığımız teşkilatımızın liderlerine, öncü ve önderlerine, selam olsun; onların ruhları şa’d, makamları cennet olsun.
. Hasan el benna ‘nın davalar ancak kendisine olan inancin kuvvetli olduğu, o yolda samimiyetin tam olduğu, o davaya olan gayretin sürekli arttiği, onu gerçekleştirmeye ve o yolda fedakarlik yapmaya sevk edecek şekilde hazirlikli olunduğu zaman başariya ulaşir. Sözünde ifade ettiği gibi bu salonu dolduran dava erleri i inaçla ,samimiyetle ,fedakarlıkla çalışıp gayret ederek ebs 1nolu şube olarak sendikacılık adına , destan yazmıştır.
Zorluklar dayanişmayla aşilir, sorunlar örgütlenerek çözülür. Sizler örgütlü birlikteliğin en güzel ve somut örneğini verdiniz.
“sendikal mücadele, sahada olmak demektir. Sendıkacılığın er meydanı olan öğretmenler odasını asla boş bırakmadık.. Okul okul gezerek, bütün kurumları ziyaret ederek öğretemnlerimize dokunduk.. Amacımız üyelığı kâğıt üzerındekı ımzanın çok ötesınde bılıp, gönül sendıkacılığı anlayışıyla gönüllere gırmektır deyip gönüllere yüreklere girdik.
Gitmediğiniz okul, girmediğiniz gönül kalmadi. Büyük bir aile olmanin hazzini bir kez daha sizlerle birlikte yaşadık.
Eğitim bir sen istanbul 1 nolu şubede olarak
2022 mutabakatlarını yedi ilçemizin yedisindede yetkiyi alarak 9456 üye ile imzaladık
9456 üye ile istanbulun uye sayısı bakımından en büyük şubesi olmayı devam etmekteyiz.
2021 mutabakatlarını 8759 ile tamamlamıştık.2021 mayıs ayından itibaren 1767 yeni üye girişi yaparak hep bırlıkte yazdığımız, onurla yoğrulmuş, başımızı dık tutan bır hıkâye yazarak tarihi bir rekor kırdık.bir önceki sayımızın üzerine artı 697 ilave ettik şubemiz içersinde tüm çalışanların içerimde yüzde 40 ı bizim üyemiz. Tüm sendikalı personelin içerisinde yüzde 60 ı eğitim bir senlidir.
Değerli arkadaşlar
Bu başarinin her aninda emeğiniz, alin ve akil teriniz ,var. Soylu mücadelemize için yapmış olduğunuz fedakarlıklar için . Mücadeleyi omuzlayan, hak, emek, adalet mücadelesine baş koyan siz değerli kardeşlerime teşekkür ederim.
sağ olun var olun. Allah birlik ve dirliğimizi baki kilsin. Mevlam bizleri rehavete kapilmadan yoluna yürüyen, doğru yolun yolcusu, güzel işlerin banisi eylesin. Emeğiniz büyük, yolumuz uzundur.
1- Toplantılar
Şube yönetim kurulu tolantıları,ilçe temsilcileri toplantıları , ilçe yönetim kurulları toplantıları, kadın komisyonumuzun toplantılarını
****hediye çalışmamız tamamlanmak üzere şube yönetimine ilçe yönetimine teşekkür edilecek.
Bir bilenle bilge nesil projesi 10 haziranda
Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu ,okumalrı ve kültür sanat progmından dolayı teşekkür edilecek
Cerablus yetimhanesi hakıkında bilgi verilecek

1.3600 ek gösterge cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Hayırlı olsun
2. Yetmez ama evet dıyeceğımız bır kanunumuz oldu. Büyük emek harcayıp çaba gösterdığımız, önemlı bır adım gördüğümüz öğretmenlık meslek kanunu çıktı.
Öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili evrak toplama işi sendikamızın girişimleri sonucu çözüldü.
3. Yönetici atama yönetmeliğiyle ilgili yanlışlıktan vazgeçilmeli.
4. Eğitim çalişanlarina yönelik şiddeti önleyecek caydirici tedbirler alinmalidir
5. Eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev olmaktan çikarilmalidir
6.okul bazli ödenek uygulamasina geçilmeli, temizlik ve güvenlik personeli yetersizliği giderilmelidir. Okullarda çalıştırılan işkur typ kapsamındaki temizlik çalışanları bugün son günü
7. Enflasyon farkının 6 ay beklemek yerine eşel mobil sisteminde olduğu gibi aylık olarak maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz
8. Sözleşmeli öğretmenlerin 2022 yılı içerisinde kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışlar geçiktirlmelidir.
, eğitim çalişanlarimizin aklindan ve vicdanindan hiçbir zaman ayri düşmeden, eğitimcilerimizin beklentileri doğrultusunda ilk günkü ruh ile geleceği şekillendirecek aksiyoner bir sendikal hareket olarak çalişmaya devam edeceğiz..
Eğitim-bir-sen’imizin dava erleri, ilçe yöneticileri, sirati müstakim yolculari, bağcilar, bahçelievler, başakşehir, güngören, esenler, bakirköy ve zeytinburnu’nun gönül erleri, hakk’in ve hakikatin savunucu neferleri hepinizi yüce allah’a emanet ediyorum. “. Vefanız, dostluğunuz, fedakârlığınız, gayretiniz, azminiz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum
“divanimizin” hayirlara vesile olmasini temenni ediyor; sendikamıza, kuruluşundan itibaren bu davaya hizmet eden ve destekleyen üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyor, tüm kardeşlerimizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor. Bizi bu güzel mekanlarda gönlü güzel, yolu güzel, izi güzel inanlarla buluşturan allah’a hamdolsun. Birliğimiz daim, yolumuz ve yolculuğumuz kaim olsun.

Web Banner
Web Banner