Deprem bölgesinde öğretmenlere ‘Dört gün içinde terk edin’ bildirisi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Deprem bölgesinde öğretmenlere ‘Dört gün içinde terk edin’ bildirisi

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı karar tartışmalara neden oldu.


11 Haziran’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım’ın imzasıyla gönderilen yazıda, ilçedeki ücretli öğretmenlere konteynerlerini dört gün içinde boşaltmaları talimatı verildi. Bu kararın AFAD Koordinasyon Kurulu kararıyla alındığı belirtilirken, öğretmenlere konteynerlerini boşaltmaları için 14 Haziran’a kadar süre verildi.

Resim

‘ÜCRETLİ VEYA KADROLU ÖĞRETMENLERE BU BİR HAKSIZLIKTIR’

Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski üyesi CHP’li Uğur Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısını sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi. Kalkan, “AFAD Koordinasyon Kurulu öğretmenlerle ilgili karar almış. Karar bugün okul ve kurum müdürlüklerine iletildi. Ücretli öğretmenlerin, tatile gidecek öğretmenlerin ve yöneticilikten ayrılanların konteynerleri boşaltması istendi. O zor şartlarda görevini yapmayan çalışan ücretli veya kadrolu öğretmenlere bu bir haksızlıktır” dedi. Kalkan, tasarruf tedbirlerinin başka yerlerde uygulanması gerektiğini belirterek, “Bu yanlış karar gözden geçirilmeli ve zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz bir de kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya bırakılmamalıdır” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER ZOR DURUMDA

Nurdağı ilçesi, deprem felaketinin ardından ciddi konut ve barınma sorunlarıyla mücadele ediyor. Bu süreçte, öğretmenler de konteynerlerde kalıyordu. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı, öğretmenleri zor durumda bıraktı. Ücretli öğretmenlerin, özellikle yaz tatiline girerken, konteynerlerden çıkarılmaları büyük tepki topladı.

‘TASARRUF TEDBİRLERİNİ BAŞKA YERDE UYGULAYIN’

Uğur Kalkan, sosyal medya paylaşımında, öğretmenlerin bu şartlarda çalışmasının takdir edilmesi gerektiğini belirtti. “Tasarruf tedbirlerini gidin Gaziantep’in değişik yerlerinde uygulayın. Bu yanlış karar gözden geçirilmeli” diyen Kalkan, öğretmenlerin kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya kalmamaları gerektiğini vurguladı.