Kurban Bayramı öncesi ikramiye desteği « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kurban Bayramı öncesi ikramiye desteği

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlara bayram ikramiyesi ödemeleri için müjdeli haber geldi.


Yerel yönetimler, düşük gelirli ailelere destek sağlamak amacıyla bayram tatilinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti. Bu çerçevede, PTT ve Ziraat Bankası, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye desteğini duyurarak başvuruları almaya başladı.

 

PTT VE ZİRAAT BANKASI BAYRAM İKRAMİYESİ: BAŞVURANLAR 2.500 TL’Yİ HESAPLARINDA BULUYOR!

Bayram ikramiyesi olarak 2.500 TL, PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden çekilebilecek. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılacak ve bayramdan önce hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Ödeme detayları ve planı belediyeler tarafından belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacak.

Bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen vatandaşların, bağlı oldukları belediyenin SYDV birimine başvurmaları gerekiyor. Başvuru koşulları arasında; ikamet edilen şehir, mahalle, kasaba veya köyde oturmak, maddi durumu yetersiz olmak ve sosyal yardım desteği almak yer alıyor.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veya e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. 22 Mart itibarıyla ödemeler, hak sahiplerine PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Ödeme bilgilerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilir, ayrıca PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden hesap detaylarınızı öğrenebilirsiniz.

2500 TL’LİK BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN