Sağlıkta şiddet bitmiyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlıkta şiddet bitmiyor!


Samsun’da 2 yaşındaki M.D.İ. adlı kız çocuğu, evdeki salıncaktan düşerek yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan çocuk, acil serviste tedavi altına alındı.

İLK SALDIRIDAN KURTULDU

Doktor Ahmet Kurt, durumu ağır olan çocuğun tomografisini incelerken, babası H.İ. ve amcası Ş.İ. tarafından saldırıya uğradı. Bilgisayar yere düşüp zarar görürken, doktor saldırıyı yara almadan atlattı. Hastaneye polis sevk edildi ancak olaylar burada bitmedi.

ÇOCUKTA BEYİN KANAMASI TESPİT EDİLDİ

Saldırının ardından çocuğun tomografi sonuçlarını başka bir odada inceleyen doktor, beyin kanaması geçirdiğini tespit etti. Acil olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkine karar verdi. Bu esnada, çocuğun annesine sevk sırasında yapılması gerekenleri anlatırken, babası tarafından yeniden saldırıya uğradı.

DOKTORUN BURUN KEMİĞİ KIRILDI

Çocuğun babası, doktora yumruk atarak burun kemiğini kırdı. Kanlar içinde kalan doktor, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘ÇOCUĞUN BABASI YUMRUKLA SALDIRDI’

Yaşadıklarını anlatan Kurt, “Düşme sonucu hastanemize gelen çocuğun filmini incelemek için sisteme düşmesini beklerken babası ve çocuğun amcası bana saldırdı. Kendimi korudum ancak bilgisayar kırıldı, masa dağıldı. Hastaneye polis gelince çocuğun filmini incelemek için başka odaya geçtim. Burada filmi inceleyip beyin kanamasını tespit edip Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkine karar verdik. Çocuğun annesine ambulansta ne yapması gerektiğini anlatırken, çocuğun babası yumrukla saldırdı.” dedi.

SALDIRGANLAR GÖZALTINDA

Olay sonrası H.İ. ve kardeşi Ş.İ. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.