Yolsuzluğu Örtbas Etmeye Çalışan İlçe Müdürü Görevden Alınıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yolsuzluğu Örtbas Etmeye Çalışan İlçe Müdürü Görevden Alınıyor

Gölcük Milli Eğitimde 5 milyon Tl’lik Ek Ders Yolsuzluğunu Örtbas Etmeye Çalışan İlçe Müdürü Görevden Alınıyor. İlçe Müdürü ile ilgili başka iddialar da var….


Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda yaşanan ek ders yolsuzluğuna ilişkin, savcılık ilçe milli eğitim müdürüne soruşturma başlattı. İddialara göre, ilçe müdürü Cafer Tayyar Mert olayı örtbas etmeye çalıştı ve okul müdürünü jet hızıyla emekliye ayırdı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, okul müdürünün emekliye ayrıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Gölcük Saraylı Ortaokulu Müdürü M.H.A.’nın emeklilik için dilekçe verdiği ve bir gün içerisinde onaylayıp emekli edildiği öğrenildi.

Yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından sorumlu olan okul idarecileri, ilçe memurları, şef , şube müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü jet soruşturma açmıştı. Sorumlular hakkında savcılık harekete geçerek adli soruşturma başlattı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından apar topar Okul Müdürüne Emeklilik dilekçesi vermesini telkin ettiği iddia edilen Gölcük  İlçe Milli Eğitim Müdürünün Emeklilik dönemi olmamasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikten nasıl onay çıkartttığı ve 1 Gün içinde okul müdürünü emekliye ayırdığı ile ilgili çeşitli iddialar yer alıyor.

İlçe Müdürü ile Okul Müdürünün Tarikat Bağlantısı 

İddialardan birisi de 5 Milyon TL’li kek ders hırsızlığı yapan ve hakkında sorulturma açılan ve emeklilik işlemleri durdurulan ve emekli tazminatına savcılık ve valilik tarafından tedbir kararı konulan okul müdürünün mensubu bulunduğu cemaat ve tarikat bağlantısı nednei ile İlçe Müdürü Cafer Tayyar MERT’in de aynı tarikata mensub olduğu ve korumaya çalıştığı iddiası yer alıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayramdan Sonra Görevden Alınacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Mert’in 4.5 milyon TL’lik yolsuzluk yapan okul müdürünü, soruşturma açıp olayın üzerine gitmesi gerekirken, bir gün içinde dilekçesini alıp, emekli olma yasal süreleri dışında apar topar okul müdürünü bir günde emekliye ayırarak olayı örtbas etmeye çalışması nedeniyle bayramdan sonra görevden alınmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

İlçe Müdürü İl Müdürü mü Yapılacaktı ?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar MERT’in Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Olmadan önce Gebze Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda Müdür yardımcılığı yaptığı, bir gün bile okul müdürlüğü yapmadan bazı tarikat bağlantıları, Gebze İmam Hatip Derneği vasıtasıyla İlçe Müdürü yapıldığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı günden bu yana Gölcük İlçesinde İmam Hatipler ile diğer okullar arasında ayrım yaptığı , milli eğitim personeli ile kavgalı olduğu, okul müdürlerine toplantılarda emirler yağdırıp , üst perdeden konuştuğu  her yerde ” Beni buraya sendika getirmedi” diyerek milli eğitim personeline ve okul müdürlerine göz dağı verdiği, ilçedeki bir çok öğretmeni verdiği dilekçeler nedeniyle odasına çağırarak öğretmenlere gözdağı vermeye çalıştığı, azarladığı da iddialar arasında yer alıyor.

Milli Eğitim Personeli, şefler, memurlar ile kavgalı olan, okul müdürlerini ise isyan ettiren Gölcük  İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar MERT’in bunca yaşanan usulsüzlüklere ve hakkında Bakanlıkça yürütülen  soruşturmalara rağmen “ben il müdürü olacağım diyerek ” herkese gözdağı vermeye çalıştığı iddia ediliyor.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx