Erdoğan Aslıyüce vefat etti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan Aslıyüce vefat etti

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı ve Yesevi Dergisi sahibi Erdoğan Aslıyüce 78 yaşında vefat etti .Milliyetçi camianın yakından tanıdığı Aslıyüce, ömrünü Türklük Davasını adaması ve Anadolu Türklüğü ile Türkistan Türklüğü arasında köprü olmasıyla biliniyor. Sendikacı, Aslıyüce’nin cenazesi 10 Haziran Pazartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğlen namazı sonrası toprağa verilecek.


Türk dünyası,çeşitli alanlarda kalıcı hizmetler yapan,önemli bir değerini daha kaybetti.

ESKİ SENDİKACI,YAZAR VE YAYINCI ERDOĞAN ASLIYÜCE YAŞAMINI YİTİRDİ

Kırıkkale’de 1946 yılında dünyaya gelen,önce Ankara’da daha sonra da  İstanbul’da,ömrünü Türk dünyasına adayan eski sendikacı,araştırmacı-yazar ve yayıncı Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etti.

ASLIYÜCE ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN YAKIN ÇEVRESİNDE BULUNDU

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı ve Yesevi Dergisi sahibi olan Erdoğan Aslıyüce milliyetçi camianın yakından tanıdığı bir kişi olarak biliniyor. Erdoğan Aslıyüce, Kırıkkale’de Türk Metal Sendikası çatısı altında uzun yıllar aktif sendikacılık görevinde bulunmuştu.

Yine MHP kurucusu ve ülkücü camianın lideri merhum Alparslan Türkeş’e yakın olması ile de tanınan Aslıyüce ömrünü Türklük Davasını adaması ve Anadolu Türklüğü ile Türkistan Türklüğü arasında köprü olması ile de kayıtlarda geçiyor.

Türk Dünyası yasta… Sendikacı, yazar, yayıncı Erdoğan Aslıyüce vefat etti - Resim : 2

Kurduğu vakıf ile yaşamını Türk Dünyası çalışmalarına ve Türk Milleti adına kültür ile tarih çalışmalarına adamış olan vakıf ve gönül insanı Erdoğan Aslıyüce, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Türk Dünyası için araştırmalar yapan ve kitaplar yazan Erdoğan Aslıyüce’nin kurduğu vakfın adını taşıyan Yesevi Dergisi, 300 sayı çıkarak Türkiye’nin uzun süreli seri yayın yapan ender dergileri arasında yer aldı.

Aslıyüce,Türkiye’de çeşitli illere ve Türk Cumhuriyetleri Devletleri’ne geziler düzenleyerek yüzlerce konferans veriyordu.

Türk Dünyası’nın unutulmaz ismi Erdoğan Aslıyüce’nin cenazesinin,10 Haziran Pazartesi günü,Fatih Camii’nde kılınacak öğlen namazı sonrası toprağa verileceği ifade edildi.

Türk Dünyası yasta… Sendikacı, yazar, yayıncı Erdoğan Aslıyüce vefat etti - Resim : 3

ERDOĞAN ASLIYÜCE KİMDİR?

Erdoğan Aslıyüce 1946 yılında Kırıkkale’nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 senesinde Makine Kimya Endüstrisi’nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982’de  İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 1996 yılına kadar kurumun  İstanbul Şube Başkanlığı’nda bulundu. 1972 yılında arkadaşlarıyla birlikte Dur Yolcu gazetesini çıkardı. Bunun yanında 1980 senesinde Konya’da Konevi Dergisi’ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi’ni açtı.Ayrıca 1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini çıkarmaktadır. Öte yandan Erdoğan Aslıyüce Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.

Türk Dünyası yasta… Sendikacı, yazar, yayıncı Erdoğan Aslıyüce vefat etti - Resim : 4

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx