BİZ SİZİN CEMAZİYEL EVVELİNİZİ İYİ BİLİRİZ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BİZ SİZİN CEMAZİYEL EVVELİNİZİ İYİ BİLİRİZ



Bir sendika yetkilisi (sağımızdaki diyelim siz anlarsınız) “mal bulmuş mağribi gibi” bize bir fotoğraf karesi üzerinden ahlâk dersi vermeye çalışmış. .Zararı yok ders verirken belki bir miktar da kendileri ders alır.

Beyimiz, 2003 yılından hikâye ederek bize nasıl bu kadar büyüdüğümüz üzerinden dem vuruyor. Her bir üyesini alın terimiz ve emeğimiz ile -önce gönlünü sonra- üyeliklerini kazanarak yazdığımız destanı dolamış diline…

Madem sözü 2003’ten açmış biz de oradan devam edelim.
Doğrudur o vakitler -yani 28 Şubat sonrası oluşturulan vesayet döneminde-18000
( yazıyla onsekizbin) inanmış adamla başladı Maraş’ın bağrında yetişen Urfa’nın yiğit evladı..
7 Güzel Adam’dan birisi Kudüs şairi Mehmet Akif İnan ve ona inanmış bir avuç insanın attığı adımla başladı hikayemiz.

Sendikacılığa, 12 Eylül artığı zihniyetin paradigmasıyla sağ ve sol ideolojik çizgisi ile kutuplaştıran çarpık anlayışın tersine “Haksızlığa uğrayan benim inancımın tam zıddı olsa onun hakkını da savunurum!” ilkesi ile yeni bir soluk getirdi Akif İnan..

Bizim hikayemizi merak edenlere sendikamızın ciltlere sığmayan tarihimizi okumalarını tavsiye edelim de bugün bize etikten/ahlaktan bahsedenlerin- sendika yasası çıkar çıkmaz -nasıl bir gecede yüzlerce ve hatta binlerce üye yaptıklarını bir de biz anlatalım.

Bize “yüzde bilmem kaç büyüdüler” diyen arkadaşımızın belki tevellüdü yetmeyebilir diye biraz o günleri hatırlatalım.Malum arkadaşa, tam da kendi cümlesiyle “merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş” diyeceğim de bize ders verelim derken kendi geçmişlerini/ karnelerini saklamaya çalıştığından vazgeçtim.

Biz okul okul gezerken, kendilerinin hangi işle meşgul olduğunu bilemedim lakin bildiğim kendi tarihlerine ilişkin bir kaç bilgi notuyla Anlaşılması kolay olsun diye madde madde yazalım:
1- Biz tarihin hiçbir döneminde işyeri ziyaretine gelen hiç bir sendikacıya;
“Burası bizim kalemiz, burada üye yapamazsınız!” demedik.Gelen tüm sendikacı arkadaşlarımızı (Bu malum sendika için de geçerli) öğretmenler odasına çıkartarak tanıştırdık ve yalnız bıraktık.Mesela bir adı da asker kışlasına verilen okulun idarecisi gibi “burada başka sendika yok öğretmenler odasına göremezsiniz” demedik.Rakip sendikanın üye yaptığı eğitim çalışanlarını ertesi günü sendikasından baskıyla istifa ettirmedik.

2-Sendikamızdan istifa edeni hain ya da dönek ilan etmedik hiç bir zaman.Hele hele elimizdeki yöneticilik imkanını silah olarak kullanıp istifa eden üyemizin açtığı kursu bu sebepten iptal etmedik çalıştığımız kurumlarda.

3-Bagajında üye formu taşıyan bakanımız hiç olmadı ve hiç bir siyasi bizim adımıza üye olun baskısı yapmadı maiyetine..

4-Emekli olan,askerde olan ve hatta ölen kişileri henüz KBS yok iken yetkili olacağız diye üye saydırmadık.Aman falan sendika yetkili olmasın diye bir başka sendika üyelerini ayartarak hülle ile yetki almadık.

5-Hiç bir üyemiz okul müdürü, henüz atanan eğitim çalışanlarının stajyerlik evraklarının arasına üye formlarını koyarak bilmeden imza ettirmedik.

6-Evet sosyal taban itibarıyla bizimle örtüşen bir iktidar ile tanışınca Türkiye üye sayımızı artırdık doğru . Lakin sizin gibi 9 günde değil 9 yılda yetkili sendika olduk.Ayrıca bizim değil genel başkanımızı bir ilçe başkanımızın bile seçiminde siyaset belirleyici olmadı.

7-FETÖ üzerinden hiç cümle kurmayın bizim sendikamızın hiç bir yetkili organında çalışan FETÖ’nün siyaseten destek verdiği bir siyasi partide görev almadı.

8-Biz her zaman özü başka sözü başka olmadık, siyasetin arka bahçe si bir politika izlemedik ve sendika ziyaretlerimizi yanımıza siyasetçi alarak yapmadık.

9-Üyemiz hiç bir okul müdürü bir başka sendikaya üye olan stajyer öğretmenleri huzuruna çağırarak;
“Bana sormadan nasıl başka sendikaya üye olursunuz?” demedi bugüne kadar..

10-Biz hiç bir zaman İşi gücü bırakıp rakip sendikaları takip ederek gününüzü geçirmedik.Adeta bir muhbir edasıyla rakiplerimizin fotoğraflarına sosyolojik tahlil yapmadık.Üyemizin sorunu ve çalışanların problemleri ile ilgilenmeyi sendikacılık bildik.

Sözün özü bize bir fotoğraf karesiinden ahlak dersi vermeyin biz sizin cemaziyel evvelinizi iyi biliriz..

İdris Şekerci