MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ SADECE DENİZLER İÇİN Mİ GEÇERLİDİR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ SADECE DENİZLER İÇİN Mİ GEÇERLİDİR


Web Banner

 

İyi bir yöneticide bulunması gereken elbette bir çok özellik vardır.Bunları sayacak değiliz elbet. Ancak hüküm verip karar almayı da uhdesinde tutan bir yöneticide olmazsa olmaz diyebileceğimiz bazı hususiyetleri tekrar hatırlatmada fayda var.

Dinleyen mi, konuşan mı? Anlamaya çalışan mı anlamlandıran mı? Yeni moda deyimle gördüğü tutumları etiketleyen mı, yoksa, etiketleyerek kendisine servis eden kimi zavallılara kulak tıkayarak beraetı zimmet asıldır ilkesiyle hareket etmek midir mesle?!

Sadece konuşmayı ve dinlemek yerine işitmeyi marifet sayan kişilerin yaptığı belki yöneticilik olabilir lakin bulundukları okula.kuruma, birime liderlik yapamazlar. “Sürekli konuşarak karşımızdaki insanı anlayamayız. Anlamak, susmaktan yapılmış gibidir. İnsanı, zamanı ve mekânı anlamak için galiba susmak gerekiyor. İşitmek kolaydır. Önemli olan duymak ve anlamaktır.” diyor İbrahim Tenekeci.

Her duyduğu gerçeği hakikat bilen yönetici,her işittiğini duyup anladığını sanma riskini hesap ederek adım atmalıdır. Bir defasında bir İlçe Milli Eğitim Müdürü bir vatandaşın şikayet ettiği okul müdürü ile ilgili söylenen sözleri olduğu gibi satın alarak müdüre etmediği hakaret Arkadaşı istifa kararından vaz geçirinceye kadar ettiğimiz lafı ve çabayı hiç unutamam.

Üzerini örterek, nice canlıya mesken olan, üzerinde yükünü taşıyan nice gemilere yol alan, sularında kulaç atanlara serinlik olan denizlerin üzerini esir alan salyalar yüzünden onca hizmetini ve güzelliğini görmezsek perdeyle saklanan ışığa kör oluruz.

Uzun zamandır -bir başka adıyla- müsilaj dediğimiz bu salyaların kullandığı argüman maalesef sosyal medya ve yeni nesil habercilik yöntemleridir. Yönetici olmanın bir kaç tık ötesine geçerek lider olmayı hedefleyenlerin kendisine bağlı kurum ya da birimleri yönetenlerin gayretini görebilmesi için bu müsilajın esaretinden sıyrılmaları, ışığı görmeye mani siyah gözlüklerini çıkarmaları gerekir.

Peki bugün yapılan bu mudur? Maalesef hayır! Tersine müsilaj diyebileceğimiz, noksanlıkları tam gösteren, olmayanı oldu sandıran, beceriksizliğin üzerini örten bir sosyal medya hokus pokusu ile de karşı karşıyayız.

Öyleyse yapılacak bellidir. Hakikati örten müsilajdan da, hakikati saklayan müsilajdan da arınmalıyız. Hasılı, ne cilalı imaj için ne de menfaat devşirmek için doğru insanların üzerini kirleten müsilajlara ve salyalara fırsat vermemeliyiz.

İdris Şekerci
Eğitim Bir Sen
İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner