TÜRK SAĞLIK SEN İSTANBUL 5 NOLU ŞUBE BAŞKANI MURAT ATALAR’IN BASIN AÇIKLAMASI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TÜRK SAĞLIK SEN İSTANBUL 5 NOLU ŞUBE BAŞKANI MURAT ATALAR’IN BASIN AÇIKLAMASI


Web Banner

 

Mehmet Akif Ersoy Göğüs kalp damar cerrahisi eğitim ve araştırma hastanesinde bazı kendini bilmez, makamın gücünü kendi hırsları için kullanan yöneticiler tarafından hastanede görev yapan sağlık çalışanlarına çok yoğun bir şekilde baskı, mobing ve zulüm yapılmaktadır. Bu baskı ve zulümlerin dozajı iyice artmış olup bu durum sağlık çalışanı arkadaşlarımızın moral ve şevkini bozmakta ve çalışanlar tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Bu durum hakkında gerek hastane başhekimi Mehmet Ertürk bey e ve İstanbul il sağlık müdürlüğü yetkilerine gerekli başvurular yapılmıştır.
Ama görmekteyiz ki bu başvurularımız şu zamana kadar bir sonuç vermemiş olup bu basın açıklamasını yapmamız bir zaruret halini almıştır.
Çünkü bu olaylar çığırından çıkmış, bardak taşmış sabır taşı çatlamıştır.
Bu kendini bilmez idarecilerden bir tanesi işini layıkıyla yapan süpervizör hemşire arkadaşımız bu baskılara dayanamayıp ücretsiz izne ayrılmıştır. Kendisine nöbet tuttuğu zamanlar sahadaki çalışanlara baskı yapması konusunda telkinde bulunulmuş, bazı personellere kendi keyifleri istediği için tutanak tutması talep edilmiştir.
Süpervizor arkadaşımızın işini düzgün yapanlara bu şekilde bir baskı yapmayacağını söylemesi üzerine bu tutumu nedeniyle görevinden alınmıştır.
Bir başka arkadaşımızı defalarca tutanak tutup soruşturma açmak suretiyle bir takım usulsüzlükleri kapatma gayretine girişilmiştir. Hatta bu soruşturmalar dolayısıyla arkadaşımıza verilen disiplin cezası
2 / 3
valilik il disiplin kurulu tarafından iptal edilmiştirki, bu da nasıl bir kurgu hazırlandığını net bir biçimde göstermiştir.
Hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının haklarına girmeleri yetmez miş gibi bir de süt izni kullanan hemşire arkadaşlarımızın bebeklerinin de hakkına girerek hak yemede hukuk çiğnemede tüm sınırları zorlamışlardır.
Başhekimliğe süt izinleri ile ilgili sendikamızdan 30.11.2022 tarihinde yazı yazmamıza rağmen hala usulsüz uygulamalar devam etmektedir.
Mesai saat aralığı 08:00-16:00 olan birimlerde görev yapan ve öğle arası 1 saat dinlenme kullanmayan süt izni olan hemşire arkadaşlarımız saat 13:00 de çıkartılması gerekirken saat 14:00 de çıkartılmakta, 1.5 saat süt izni olan arkadaşlarımızı da saat 14:30 yerine saat 15:30 da çıkarılmaktadırlar.
Hastanenizde temmuz ayında göreve başlayan geçmişinde uzun yıllar idarecilik yapmış ve çok sayıda ödüle vakıf görülmüş bir arkadaşımızın yeri neredeyse her ay değiştirilmiştir. Bunun nedeni sizin başarılı olan herkesi cezalandırma tutumunuz, çalışkan ve gayretli insanlardan rahatsız olmanızdanmıdır bilemedik
Bazı idarecilerin odasına gelen her çalışanı azarlaması odama girmeyin çıkın dışarı konuşacak bir şey yok diyerek kovmanızdaki sebep nedir ?
Herkesle kavgayı, hiç kimsenin sevmediği bir idareci profiline niçin hastanemiz mahkum edilmektedir ?
Her başarılı çalışanı görevde almak gibi takıntısı olan problemli yönetici niçin görevde tutulmaktadır ?
Liyakat ve ehliyet eksikliğinin nelere mal olduğunu bu hastanedeki bazı idareciler bizlere bir kez daha göstermiştir.
3 / 3
Mobbinge uğrayan çalışanların çareyi ücretsiz izinde bulmaları bir idarecinin ne kadar çekilmez olduğunu göstermektedir.
Çalışana bu kadar düşmanlık besleyen ve kötülük yapan birinin elbetteki Sağlık çalışanlarının haklarını savunan Türk sağlık sendikamıza karşı bir düşmanlık beslemesini çok normal olarak görüyoruz.
Sendikamızın o yüzden şube bşk yardımcılarının yerini değiştirmekten çekinmeyip hatta sendika temsilcimizin eşi ile de uğraştığına şahit olduk.
Şunu unutmayın Türk sağlık sen bir çınardır ve onun gölgesinde bulunan çalışanlara baskı yapmanıza kesinlikle müsaade etmeyiz. Yaptıklarının hesabını da sorarız.

Hastane içerisinde çalışanlar arasında bir araştırma yapılır ise bir yöneticinin çalışanlara neler yaptığını, çalışanlara nasıl baskı uyguladığı daha iyi anlaşılacaktır. Hastanede yeterli sayıda çalışan var iken son 1-2 sene içerisinde 100 lerce kişi tayin isteyerek kurumdan kaçmış ve aile hekimliğini kurtuluş yolu olarak görerek aile hekimliği sistemine geçmişlerdir. İstanbuldaki tüm hastaneler incelenir ise en çok tayin veren hastanelerden biri Mehmet akif kalp damar hastanesidir.
Bu idareci hakkında gerek il sağlığa gerek se de cimer’e çok fazla şikayet gittiği de konuşulmaktadır.
İstabul İl sağlık müdürümüz sayın kemal Memişoğlu beye Buradan Bir kez daha sesleniyoruz. Çalışanlara baskı yapan onların iş şevklerini düşüren ve tükenmişlik sendromu yaşamasına sebep olanlar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz.
Saygılarımla

Web Banner
Web Banner