Türk Eğitim-Sen’den Maarif Müfettişi Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türk Eğitim-Sen’den Maarif Müfettişi Açıklaması

Türk Eğitim-Sen, “Maarif müfettişleri bakanlık müfettişi olarak istihdam edilmeli ve sayısı artırılmalıdır,” açıklaması yaptı.


Web Banner

Türk Eğitim-Sen resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak şu ifadelere yer verdi.

2 Ağustos tarihinde başlayacak olan Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi Türk Eğitim-Sen olarak hazırladığımız bir diğer önemli talebimiz ise maarif müfettişlerinin Bakanlık müfettişi olarak istihdam edilmesidir.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı personel sayısı 1 milyonu aşmış ancak MEB’in   denetim işlerini sadece 500 bakanlık müfettişi ile yapamayacağı aşikardır.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfettiş ihtiyacı ortadadır.  MEB bu konuda hemen harekete geçmeli mevcut bakanlık müfettişi kadrosuna en az 3 bin kadro daha ilave edilmesini sağlamalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak Maarif müfettişlerinin sorunlarının  çözümü için hazırlamış olduğumuz rapor ve Kanun Teklifini,  Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM’ye ileterek konu hakkında gerekli adımları atmış bulunmaktayız.

Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak maarif müfettişleri ile ilgili hazırladığımız talebimizi Toplu Sözleşme masasında da gündeme getiriyoruz.

6764 Sayılı MEB’in Teşkilat Merkezleri ve Görevleri Hakkındaki KHK ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince 2175 Maarif Müfettişi arasından mülakatla 500 kişi seçilmiş ve bunlar MEB Merkez Teşkilatı bünyesine alınmıştır. Mevcut müfettiş sayısı ile birlikte tam manasıyla yerine getirilemeyen denetim işlerinin daha da kötüye gideceği açıktır. Bu nedenle 2175 Maarif Müfettişinin tamamı Bakanlık bünyesinde istihdam edilmeli ve Bakanlık Müfettiş sayısı 3000’e çıkarılmalıdır. Ayrıca Maarif Müfettişleri arasındaki özlük hakları farklılıkları da ortadan kaldırılmalıdır.”

Web Banner
Web Banner