Türk Eğitim Sen, Ek Ders Ücretlerinin Artırımlı Ödenmesini Talep Etti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türk Eğitim Sen, Ek Ders Ücretlerinin Artırımlı Ödenmesini Talep Etti

Türk Eğitim-Sen, hak kaybı ve mağduriyet yaşanmaması için halk eğitim merkezlerinde görev alan yönetici, öğretmen ve usta öğreticilere hak ettikleri ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi talebinde bulundu.


Türk Eğitim Sen genel merkezinden yapılan açıklamada;

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime devamını sağlamak, yeteneklerini üst seviyeye çıkarmak ve topluma uyumlarını sağlamak, temel öz bakım becerilerini, bağımsız yaşam ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla yaygın eğitim kurs programı hazırlanmıştır. Bu kapsamda oluşturulan halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödenmediği yönünde sendikamıza bilgiler gelmektedir. Halk eğitim merkezlerinde görev alan öğretmenlere, hak kazandıkları ek ders ücretlerinin artırımlı ödenmemesi Anayasa’nın eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırıdır.

Türk Eğitim-Sen olarak; hak kaybı ve mağduriyet yaşanmaması için, bu kapsamında oluşturulan halk eğitim merkezlerinde görev alan yönetici, öğretmen ve usta öğreticilere hak kazandıkları ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi hususunda, gerekli işlemlerin yapılması için, MEB’e talepte bulunduk.

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx