Tüm Öğretmenlerin Maaş Karşılığı 15 Saat Olsun « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tüm Öğretmenlerin Maaş Karşılığı 15 Saat Olsun

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada ”Toplu Sözleşme masasında ele alacağımız bir diğer önemli husus ise tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatlerinin 15 saate eşitlenmesidir.” denildi


Web Banner

TÜRK EĞİTİM-SEN tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Eğitim-Sen olarak Toplu Sözleşme masasında ele alacağımız bir diğer önemli husus ise tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatlerinin 15 saate eşitlenmesidir. Farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenerek adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Bugüne kadar farklı platformlarda defalarca dile getirdiğimiz, ancak bugüne kadar yapılmayan farklı alanlar ve branşlardaki öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıkları arasında farklılıklar bulunmaktadır. Maaş karşılıkları arasında ki bu farklılıkların ortadan kaldırılarak, maaş karşılıklarının eşitlenmesi talepleri bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nca yerine getirilmemiştir. Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılar göndererek, dilekçe kampanyaları düzenleyerek, afiş ve broşür hazırlayarak öğretmenlerin branş ayrımı gözetilmeden maaş karşılıklarının eşitlenmesini talep etmiştik.

 

Öğretmenler arasında maaş karşılığı okutulacak ders saatleri arasında yapılan bu ayrım Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi hakkaniyet yönünden de kabulü mümkün değildir.  Bu noktada tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenmesi ile ilgili talebimiz şu şekildedir:

Branş öğretmenleriyle, sınıf ve diğer meslek dersi öğretmenlerinin maaş karşılığı girmek zorunda oldukları ders saatleri Türk Eğitim-Sen’in teklifi doğrultusunda alınan 19. MEB Şurası kararı çerçevesinde 15 saat olarak eşitlenmelidir.

Web Banner
Web Banner