Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alacak!


Türkiye’nin tarım sektörüne destek olmak ve istihdamı artırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, 1500 tarım işçisi alımı için harekete geçti. Bakanlık, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere bu önemli adımı atmaya hazırlanıyor.

Başvuru süreci oldukça kolay. İş arayanlar, başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirecekler. Başvuru yapacak adaylar için gerekli şartlar ve detaylar, İŞKUR’un resmi internet sitesinde yayımlanacak. Başvurular, 19 Şubat tarihine kadar kabul edilecek.

İşe Alım Süreci: Kura Çekimiyle Belirlenecek
İŞKUR tarafından belirlenen başvuru sahipleri arasından yapılacak kura çekimi ile işe alınacak adaylar belirlenecek. Bu kura çekimi, 27 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kura sonucuna göre işe alınacak adaylar, Bakanlık tarafından duyurulacak.

Bakan Yumaklı’dan Açıklama: “Hayırlı Olsun”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, işçi alımı sürecinin başlamasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yumaklı, “Tarım ve Orman Bakanlığı ailesi olarak gücümüze güç katmaya devam ediyoruz. 1500 tarım işçisi alımı için süreci başlatıyoruz. Yeni mesai arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Bu adım, tarım sektörüne olan güveni artırmayı hedefliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bu istihdam hamlesi, sektörde canlılık ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin tarım sektörüne destek olmak amacıyla 1500 tarım işçisi alımı gerçekleştirecek. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılabileceği belirtilirken, başvuru süreci 19 Şubat’a kadar devam edecek. İşe alım süreci ise noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Bakan İbrahim Yumaklı, bu adımın tarım sektörüne olan güveni artırmayı hedeflediğini belirterek, yeni mesai arkadaşlarına şimdiden hayırlı olmasını diledi. Bu istihdam hamlesi, tarım sektöründe canlılık ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacak.