Talip Geylan’dan Öğretmenlere Rotasyon Açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Talip Geylan’dan Öğretmenlere Rotasyon Açıklaması

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlere rotasyon uygulaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Geylan, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sözlerine atıfta bulunarak, rotasyonun öğretmenler üzerinde gereksiz bir huzursuzluk yaratacağını belirtti.

Geylan, rotasyon uygulamasının, öğretmenlerin yıllardır beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesi öncesinde gereksiz tartışmalara neden olduğunu ifade etti. “Dönemin Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı’nın dediği gibi, ‘ATTIĞINIZ TAŞ YİNE KURBAĞAYI BİLE ÜRKÜTMEYECEK’ ama yüzbinlerce öğretmeni huzursuz edeceksiniz! Aynı hataları tekrar etmenin kime ne faydası var?” diyen Geylan, rotasyonun öğretmenlerin beklediği ve ihtiyaç duyduğu düzenlemeler yerine getirilmeden gündeme getirilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Öğretmenlerin mazeret tayinlerinde yaşadıkları sorunların çözülmesi ve sıra tayini uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi gibi makul taleplerinin karşılanması gerektiğini belirten Geylan, rotasyon tartışmasının öğretmenlerin huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramayacağını söyledi. “ÖMK teklifinin TBMM gündemine geleceği bugünlerde, kanuna dair gerçekçi taleplerin tartışılması beklenirken, çalışma ortamını gerecek olan gereksiz gündemlerle meslektaşlarımız muhatap ediliyor,” şeklinde konuştu.

Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentilerinin, ÖMK’nın adına yakışır şekilde yeniden düzenlenmesi ve öğretmenlerin motivasyonunu artıracak tedbirlerin alınması olduğunu belirtti. Türk Eğitim Sen’in bu konuda öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceğini ifade eden Geylan, eğitim hizmetinin daha verimli hale getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.