KAMU ÇALIŞANLARINA EK ZAM YAPILMALIDIR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KAMU ÇALIŞANLARINA EK ZAM YAPILMALIDIR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 28.11.2021 tarihinde Edirne Şube’nin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı.


Emaneti Mustafa Kaplan’a devreden Hakan Yıldız’a teşkilatımız adına minnetlerini sunan Genel Başkan Talip Geylan; “Bizdeki sevgisi ve kıymeti bakidir. Rabbim kendisinden razı olsun. Yeni görev alan arkadaşlarıma başarılı hizmetler temenni ediyorum. Varolsunlar.” dedi.

Kongrede yaptığı konuşmada 15 Mayıs 2021 mutabakatlarına göre 213 bin dik duruşlu, cesur yürekli üyemizle yarınlara daha da çoğalarak yürüdüğümüzü kaydeden Genel Başkan, “Sahada mücadele veren şube, ilçe ve üniversite teşkilat yöneticilerimize, kadın komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum.  Başarımız;  inanmış yol arkadaşlarımızın eseridir. Sadece eğitim çalışanlarından aldığımız gücümüzü, her durum ve şartta yine ve yalnız eğitim çalışanları için seferber edeceğiz. Türk Eğitim-Sen varsa güven vardır. “dedi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların sadece sendika olmadığını vurgulayan Genel Başkan Talip Geylan, aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olduklarını anlattı. Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşunda farklı olduklarını söyleyen Genel Başkan, “Bizim farkımız, adımızın önünde milli sıfatı olmasıdır. Türkiye Kamu-Sen’i oluşturanlar memleketin, milletin, ülkenin ihtiyacı olduğunda, cesaretle öne atılan Türkiye sevdalılarıdır. Önce ülkem sonra ben diyen adanmış insanlardır.” dedi.

20. Milli Eğitim Şurası’na değinen Genel Başkan Talip Geylan, “ 20. Milli Eğitim Şurası’nı Türk eğitim sistemi açısından önemsiyor; eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü noktasında önemli bir adım olarak görüyoruz. Şura’nın düzenlenmesini ilkesel anlamda da sevinçle karşıladık. Ancak şuraya iki aylık kısa bir sürede hazırlanıldı. Yani zaman konusu biraz kısıtlı görünüyor. Milli Eğitim Şurası aylar gerektiren bir hazırlık aşaması gerektirir. Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Şurası’nda olanca gücümüz ile katkı vereceğiz. Kamuoyunun da çok iyi bildiği gibi Türk Eğitim-Sen bu konuda çok hazırlıklıdır. 13-18 Temmuz 2021 tarihlerinde Türk Eğitim-Sen 2. Maarif Kongresini topladı. Ocak ayından itibaren Türk eğitimine ilişkin tespit ettiğimiz nokta atışlı sorunlar ile çalıştaylar düzenledik.  2023’e Doğru Dijital Eğitim, Öğretmen Yetiştirme, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim, PDR, Temel Eğitim, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemleri, Din Eğitimi, Değerler Eğitimi, Müfredat (Eğitim Öğretim Programları) başlıkları altında düzenlediğimiz 10 adet çalıştayımızın raporlarını yayınlayarak Türk eğitiminin hizmetine sunduk.  Yine 2. Maarif Kongresi kapsamında 12 tane tematik panel düzenledik. Ardından “Büyük Öğretmen Kurultayı”yı düzenleyerek sonucunu Türkiye Raporu’na dönüştürdük ve yine Türk eğitim sisteminin hizmetine sunduk. Çok sayıda akademisyen, bilim insanı kongrede tebliğlerini sundular. Yani Türk Eğitim-Sen ocak ayından temmuz ayına gelen sürede eğitimin bütün kademesine dair bilgileri heybesine doldurdu. İşte tam bu gücümüz ve bilgi birikimimiz ile 20. Milli Eğitim Şurası’na omuz vereceğiz. Ama şu konuya da dikkat çekmek istiyorum.  Bilindiği gibi Şura “Eğitimde Fırsat Eşitliği” gündemi ile toplanıyor. Bize göre sadece bu konu olması yetersiz. Mesela “Dijital Eğitim” konusu şura’nın gündeminde yer almalıydı. Çünkü iki yıla yakındır pandemi nedeni ile uzaktan eğitim yapılıyor. Artık pandemi bitse dahi uzaktan eğitim hayatımızın paydaşı olacak. Dolayısıyla mutlaka bu konu gündemde yer almalıydı. Ayrıca “Öğretmen İstihdamı”, “Öğretmen Yetiştirme” başlıkları da şura gündeminde yer almalıydı. Temennimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündemin genişletilmesi konusunda bir adım atmasıdır. Şunun önemle altını çizmek istiyorum: 20. Milli Eğitim Şurası’nın sonuç bildirgesi hazırlanırken, 21. Eğitim Şurası’nın tarihi belirlensin ki diğeri gibi apar topar olmasın!” dedi.

Türkiye’de hayat pahalılığının çok arttığını kaydeden Geylan, memur ve emekliye ek 1000 TL ek zam talebinde bulundu. Geylan, “Tek kişinin yoksulluk sınırı 4 bin lirayı aştı. Kamu çalışanlarına ek zam verilerek bir nebze olsun rahatlatılması hükümetin boynunun borcudur.” dedi.

Mülakat ile ilgili hükümlerin artık MEB’in mevzuatından çıkarılması gerektiğini kaydeden Genel Başkan Geylan,  “Başta yönetici atama olmak üzere tüm alanlarda mülakatın olmadığı bir sisteme geçilmelidir. Liyakat ve ehliyet ilkesini kamuda esas olmalıdır.  Eğitim yönetimi, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılacak ve yönetim süreci sadece liyakatin esas alındığı bir anlayışla yürütülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması hakkında da açıklama yapan Genel Başkan Geylan, aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilemeyeceğini,  sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması gerektiğini bildirerek, mevcut sözleşmeli çalışanların da  hemen kadroya geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Genel Başkan Talip Geylan Edirne Şube’nin kongresi için gittiği toplantıda; İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Halil Koçoğlu ve yönetimi, İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan ve yönetimini ziyaret ederek, üyelerimiz ile bir araya geldi.

Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz’ı da ziyaret eden Genel Başkan Geylan,  “Üretken belediyecilik anlayışıyla başarılı hizmetler ortaya koyan ve Silivri’de eğitime ve okullarımıza verdiği önemli katkılardan ötürü Sayın Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” dedi.