Şubat ayı Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi yayınlandı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Şubat ayı Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi yayınlandı!


Özel Güvenlik Görevlisi Sınavına katılım sağlayarak, mesleki kariyerini Özel Güvenlik olarak devam ettirmek isteyen kişiler tarafından ÖGG sınav tarihi merak konusu olurken, yetkili merciler tarafından 2024 Şubat ayı ÖGG sınav takvimi yayınlandı.

Merkezi Sınav Komisyonu yapılan çalışmalar doğrultusunda belirlenen “Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi” Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilan edilerek, sınavına katılım sağlayacak adaylar için açıklandı. Adaylar sınav giriş belgelerine ve sınav yerleriyle ilgili bilgileri, eğitim aldıkları Özel Güvenlik Eğitim kurumlarından ya da İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünden alabilecek.

Özel Güvelik 2024 şubat ayı sınavı ne zaman?
Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilan edilen Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi şu şekilde;

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) yazılı sınavlarının 24 Şubat tarihinde yapılacağı bilgisi verilirken, uygulamalı atış sınavlarının 25 Şubat – 10 Mart tarihleri arasında yapılacağı bilgisi verildi. Adaylar Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınav puanlarını ÖGNET sistemi üzerinden ulaşabilecek.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilan edilen Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi dahilinde Şubat ayında ÖGG sınava katılan adaylara sınav soru ve cevapları 27 Şubat günü açıklanacağı, sınav sonuçlarının ise 15 Mart tarihinde açıklanacağı bilgisi verildi.

Sınava katılım sağlayacak adaylar, sınav giriş belgesi ve sınav yerleri ile ilgili bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşım sağlayabilir.

Özel Güvenlik Bilgi Sistemi

Özel Güvenlik Görevlisi olmak için talep edilen şartlar neler?
Mesleki kariyerini “Özel güvenlik Görevlisi” olarak icra etmek isteyen kişilere, istikrarlı ve sorumluluk dolu bir meslek haline gelen “Özel Güvenlik Görevlisi” mesleği için, adaylardan bazı şartlar talep edilecektir. Yetkili merciler tarafından hazırlanan söz konusu şartlar ise şu şekilde;

Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen adayların, Lise Mezunu olması gerekmektedir.

Ayrıca, Özel Güvenlik Temel Eğitimi’ni tamamlamış ve ilgili sınavları başarıyla geçerek Özel Güvenlik Kimlik Kartı’na sahip olması da gerekmektedir.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı’na sahip olan kişiler, daha sonra gerekli yerlere başvurarak “Özel Güvenlik Görevlisi” olarak istihdam sağlayabilecek.