Semih Durmuş : Tüm sağlık çalışanlarımız bu zamdan yararlanacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Semih Durmuş : Tüm sağlık çalışanlarımız bu zamdan yararlanacak

Sağlık-Sen’in mücadelesinin tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için olduğuna vurgu yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Kazanımlarımız geniş kapsamlı ve niteliklidir. Her geçen gün daha iyisi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.


Sağlık-Sen İstanbul Şubelerinin birlikte düzenlediği İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya; Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 5 No’lu (112) Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul 6 No’lu (ASH) Şube Başkanı Murat Ergül ile yönetim kurulu üyeleri, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Toplu sözleşme süreci ve öncesinde Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleye dikkat çeken Durmuş, teşkilat mensuplarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“Hekimlerin Maaşında Azalma Olmayacak”

 

İmza atılan en önemli kazanımlardan birinin sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki artış olduğunu vurgulayan Durmuş, şunları söyledi:

“Tüm sağlık çalışanlarımız bu zamdan yararlanacak. Bu artışın hekimlere zarar vereceği söyleniyor. Sağlık-Sen olarak tavrımız belli. Hiç kimsenin cebinden para alıp başkasının cebine konulmasına razı değiliz. Hekimlerin gönülleri rahat olsun. Onların döner sermayesinde azalma olmayacak.”

Sağlık-Sen’in mücadelesinin tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için olduğuna vurgu yapan Durmuş, “Kazanımlarımız geniş kapsamlı ve niteliklidir. Her geçen gün daha iyisi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bir kesimi memnun ederken diğer kesimi mağdur edecek hiçbir maddenin altına imza atmayız” ifadelerini kullandı.

“3600 Ek Göstergenin Kapsayıcı Olması İçin Mücadele Edeceğiz”

3600 ek göstergenin uzun süredir vaat olarak bekletildiğini, yapılacak çalışma ile hayata geçirileceğini dile getiren Durmuş, “Toplu sözleşmedeki en büyük kazanımlarımızdan biri de 3600 ek gösterge. Tüm kamu çalışanlarının uzun yıllardır beklediği, emekli olduklarında maaşlarını 700-800 lira, emekli tazminatlarını ise yaklaşık 34 bin lira artıracak çok önemli kazanım. Bu ek gösterge artırımı için 2022 yılında yapılacak çalışmada Memur-Sen olarak bizde yer alacağız ve kapsayıcı olması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Sözleşmeli istihdam türlerine son verilmesi için uzun süredir çalıştıklarını kaydeden Durmuş, sözleşmeli istihdam türlerinin kamuda keşmekeşe neden olduğunu söyledi.

Durmuş, “Bir diğer konu da aynı okuldan mezun olan, aynı dönemde kuruma girmiş arkadaşlarımızın ekonomik, özlük, sosyal hakları, statüleri birbirinden çok farklı. 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmayan bu adaletsiz uygulamanın sona ermesini ve tek tipleşmesini istiyoruz. Bununla alakalı da toplu sözleşmede anlaşmaya vardık. 2022 yılı içerisinde yine Memur-Sen olarak bizim de içerisinde bulunduğumuz masada farklı istihdam modellerine son verilecek bir çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

Durmuş, Sağlık-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla ilgili teşkilat mensuplarına tek tek bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Sekreter Baki: Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Sistemi İçin Gerekeni Yapmalı

 

Sözlerine koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını rahmetle anarak başlayan Genel Sekreter Durali Baki, sağlık çalışanlarının son iki yıldır yoğun bir mücadele verdiğini söyledi.

Baki, Sağlık-Sen teşkilatının her daim azim ve gayretle çalıştığını dile getirerek teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Baki, sendikacıların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertlerini kendilerine dert edinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz bu şiarla sendikal mücadeleyi sürdürüyoruz. Her daim teşkilatımızla birlikte sahadayız, emekçi arkadaşlarımızın yanındayız. Bu güçlü teşkilatla üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Alın terimizle çalışacağız, mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek umudu ve beklentisi Sağlık-Sen’dir. Bunu sağlık ve sosyal hizmet emekçileri görüyor ve Sağlık-Sen büyüyor” ifadelerini kullandı.

Döner sermaye adaletsizliğine de vurgu yapan Baki, şu ifadeleri kullandı:

“Sorunlarımız var. Döner sermaye sistemi artık işlemiyor. Çalışanları mağdur eden bu feryada kulak verilmeli, Sağlık Bakanlığı artık hakkaniyetli döner sermaye sisteminin inşa edilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak gerekeni yapmalı.”

Sağlık Kurumlarına Ziyaret

Temsilcilerle buluşmadan önce hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve Genel Sekreter Baki’ye İstanbul Şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Sağlık-Sen heyetinin ilk durağı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi oldu. Sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra Başhekim Prof. Dr. Hakan Gürbüz’e ziyaret gerçekleştiren heyet, o esnada hastanede bulunan Sağlık eski Bakanı Bülent Akarcalı ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

 

Heyet, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Fuat Karaman’a da ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sosyal hizmet çalışanlarının beklenti ve talepleri paylaşılarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verildi.

Sağlık-Sen heyeti, İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile İl Ambulans Servisi Avrupa Başhekimi Dr. Ömür Hıncal’a ziyarette bulundu.

Son olarak, Hekim Hakları Derneği’nden Prof. Dr. Adem Akçakaya ve Dr. Ahmet Erçek, Cumhuriyetçi Hekimler Derneği’nden Prof. Dr. İrfan Gökçay ve Uzm. Dr. İsmail Hikmet Çevik ile İstanbul Şubelerinin ev sahipliğinde bir araya gelen heyet, hekimlerin talep ve beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.