Şehit Öğretmenler Anıtı ve Parkı Açılışı Yapıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Şehit Öğretmenler Anıtı ve Parkı Açılışı Yapıldı

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Osmaniye-Kadirli’de İLKSAN ve Kadirli Belediyesi işbirliği ile yaptırılan Şehit Öğretmenler Anıtı ve Parkı açılışına katıldı.


Web Banner

Açılışa Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Kadirli İlçe Kaymakam’ı Vehbi Bakır, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Adana 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları Durdu Mehmet Girgeç ile Ferhat Utlu, Osmaniye Şube Başkanı İsmail Kılınç, Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık da katıldı.

Parkın açılışında bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, şunları “Akkaş bir konuşma yaptı. “Bugün bir bayrak altında toplanıp İstiklal Marşımızı söyleyebiliyorsak, minarelerimizden beş vakit ezan sesini dinleyebiliyorsak, bağımsız ve hür bir ülkede yaşıyorsak bunları hiç şüphesiz “Türk tutsaklık kabul etmeyen bir millettir” diyen devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ve bizim çocuklarımızın yüzünün gülmesi için kendi çocuklarını yetim bırakan kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize borçluyuz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Akkaş şunları söyledi: “24 Kasım, Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği gündür. Eli öpülesi öğretmenlerimizin günüdür. Atatürk, “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin istikbalinin yoğuran kültür ordusu. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir, verimlidir, saygıdeğerdir” demiştir. Bundan dolayıdır ki, terörün hedefinde askerlerimiz, polislerimiz ve öğretmenlerimiz vardır.

Bölücü hainler 168 öğretmenimizi şehit etmiştir. Öğretmenlerimiz, ‘bayrağımızın dalgalandığı her yer vatandır’ diyerek şehir, köy, mezra yurdun dört bir yanına koşarak gitmişlerdir. Kendilerine emanet edilen çocukları faydalı bir insan olarak yetiştirmek için gece-gündüz çalışmışlardır. Çocuklara vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisini aşılamışlardır.

Neşe Alten, Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın öğretmenlerimizi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu, 1980 öncesi hain tuzaklarda şehit edilen Türk milliyetçisi ülkücü öğretmenleri, Dursun Önkuzu’yu,  açılışını yaptığımız şehit parkına adları verilen, eğitimlerini  Kadirli’de yapan Orhan Gök’ü, Halis Şişman’ı ve daha nice şehit öğretmenlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Unutmak tükenmektir.

Şehit parkının hazırlanmasında, şehitlerimizin şehit ailelerimize karşı gösterdikleri vefalı duruştan dolayı Kadirli belediye başkanı Dr. Ömer Tarhan’a, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncer Yılmaz, Halim Hallaç ile İLKSAN temsilcilerimiz Eser Gültepe, Hatip Tanrıöver’e ve tüm emeği geçenlere Türk Eğitim Sen genel merkezi adına, Genel Başkanımız Talip Geylan adına teşekkür ediyorum.

Bizler Türk öğretmenleri olarak bu ülkeyi karşılıksız seven, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyen, varlığını Türk varlığına armağan eden nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Sözümüz var. Milletimize ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e kurduğu cumhuriyeti, çizdiği Misak-ı Milli sınırlarını, Türk vatanını canımız pahasına da olsa koruyacağız ve kollayacağız. Herkes bundan emin olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

Web Banner
Web Banner