Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalışıyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalışıyor!

Türkiye’de salgınına karşı 9 aydır ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanları, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi; izin, istifa ve tayin haklarının iade edilmesi talebi ile sosyal ağlarda kampanya başlattı.


Ağır çalışma şartlarını ve fazla mesai ücreti verilmemesini protesto eden sağlık çalışanları tepkilerini Twitter üzerinden başlattıkları #HepBirlikteArtıkYeterDiyoruz etiketiyle paylaştı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , “Bu kadar açık ve net bir durum ortada iken sağlık çalışanları için Covid-19’un meslek hastalığı olarak belirlenmesinde bizlere göre zaruret vardır. Bu hem bir durumun tespiti hem de Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının hakları korumak için zorunludur” söylendi.

Açıklamada Türkiye’de şimdiye kadar 225 sağlık çalışanının  koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği, 130 personele de virüs bulaştığı vurgulandı. Sosyal medyadaki kampanyaya destek olan Memur-Sen Konfederasyonu da “Sağlık çalışanları gün geçtikçe artan iş yükü, istihdam yetersizliği, ücret adaletsizliği ve şiddet sebebiyle tükenme eşiğindeler” paylaşımında bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise “Sağlık çalışanları bitmek bilmeyen mesailer ve gün geçtikçe artan iş yükünden tükenmiş durumdalar” açıklamasında bulundu.