Okul müdürüne yönelik saldırıyı pretesto ettiler « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Okul müdürüne yönelik saldırıyı pretesto ettiler

Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 nolu şube başkanlığı Bağcılar Hasan Kağnıcı İlkokulu müdürüne yönelik saldırıyı pretesto etti.


Eğitim Bir-Sen İstanbul  1 nolu şube başkanlığı Kısa bir süre önce Başakşehir Hacı Ali İlkokulu’nda bayan öğretmene yönelik saldırının şokunu atlatamadan bu kez de Bağcılar ilçesindede Hasan Kağnıcı İlkokulun’da okul müdürüne yönelik saldırıyı şiddete maruz kalan müdürün yanında olduğunu göstermek ve ŞİDDETE DUR DEMEK için basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında;”Eğitimcilere Yönelik Şiddete Dur Demek İçin Bağcılar Hasan Kağnıcı İlkokulu önünde basın açıklaması yaptık.

Kısa bir süre önce Başakşehir Hacı Ali İlkokulu’nda bayan öğretmenimize yönelik saldırının şokunu atlatamadan bu kez de Bağcılar ilçemizde Hasan Kağnıcı İlkokulun’da okul müdürümüze yönelik saldırıda bulunulmuştur.

Sabah saatlerinde Hasan Kağnıcı ilkokulu müdürü velilerin ve öğrencilerin gözü önünde bir veli tarafından tartaklanmış ve okul müdürünün telefonu elinden zorla elinden alınıp birkaç kez yere fırlatılmış , ayakları altında ezilmiştir.

 

Buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz .eğitim ve öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi yönünde çalışmaların bir an önce başlatılmasını istiyoruz. Eğitimciler olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz.

Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.

Şiddete maruz kalan bütün öğretmenlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, öğretmenleri hedef alan bu menfur saldırıları kınıyor; kamuoyunu sorumlu, yetkilileri ise duyarlı davranmaya davet ediyoruz.Basın açıklamızda bizleri yalnız bırakmayan;üyelerimize ,velilerimizebasın mensuplarına , emniyet yetkililerine teşekkür ederiz.”denildi.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx