Öğretmenevinde Bir Ay Konaklamanın Maliyeti Ne Kadar? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenevinde Bir Ay Konaklamanın Maliyeti Ne Kadar?


Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren konaklama, yeme-içme, sosyal ve kültürel imkanlar sağlayan kuruluşlara Öğretmenevi denmektedir. Öğretmen evleri il merkezlerinde ve ilçelerde faaliyet göstermektedir. Vatandaş tarafından uygun fiyat ve konaklama imkanı gibi daha bir çok sebepten dolayı oldukça yoğun ilgi bulunmaktadır. Bu sebeple muhakkak önceden randevu alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı personelleri Öğretmenevlerinden çok daha uygun fiyatlarda yararlanabilmektedir.

Öğretmenevleriyle ilgili standart bir fiyat bulunmuyor. İlden İle, İlçeden İlçeye ve imkanlar göz önünde bulundurularak fiyatlandırma değişiklik gösteriyor. Ancak Öğretmenevlerinin fiyatlandırmaları incelendiğinde ortalama olarak tek kişilik bir odanın maliyeti günlük MEB personeline 600 TL, Kamu Personeline 850 iken personel olmayan sivil vatandaşa 1000 TL.

Bu açıdan MEB personelinin bir aylık öğretmenevinde konaklama maliyeti 18.000 TL, Sivil vatandaşın bir aylık konaklama maliyeti 30.000 TL olmaktadır. Ücret standart değildir ortalama olarak hesaplanmıştır.