Ögretmene saldırıyı protesto ettiler « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ögretmene saldırıyı protesto ettiler


Beylikdüzü TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘nda öğretmenlere yönelik bir veli tarafından gerçekleştirilen fiziki saldırıya ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Yusuf SABAZ ‘ın yaptığı açıklamada şu şekilde;

 

Değerli Basın Mensupları;

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube olarak bugün burada Beylikdüzü TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘nda bir veli tarafından fiziki saldırıya maruz kalan meslektaşlarımız için, basın açıklaması yapmak suretiyle sesimizi yetkililere duyurmaya çalışıyoruz.

 

Geleceğimizin mimarı olan, geleceğimizi şekillendirecek, gençlerimize, evlatlarımıza milli ve manevi değerlerine bağlı bir istikamet çizmek için yoğun bir gayret ve özveriyle görevlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımız gün geçmiyor ki bir şiddet olayıyla karşılaşmasın.

 

Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber, nereden gelirse gelsin kamu görevini icra edenlere ve özelde öğretmenlere karşı şiddetin her türlüsü geleceğe vurulan bir darbe, yarınlarımızın karartılmasına yönelik bir hamledir.

 

En onurlu mesleklerin başında gelen, en kutsal hizmetlerden birini üstlenen ve her zaman sevgi ve saygıyla anılan, sadece geleceğimizi değil, genç dimağlarımızı, yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı bu durum asla kabul edilebilecek, sineye çekilecek bir durum değildir.

 

Üzüntümüz şudur ki , bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışı ile bilgiye, bilgiyi öğretene saygıyı, medeniyetimizin ve kültürümüzün temel taşları haline getiren bir toplumdan, öğretmenlere şiddetin sıradanlaştığı bir topluma dönüşmüş olmamızdır.

 

En son Beylikdüzü TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘nda zorba bir velinin gerçekleştirmiş olduğu elim hadise, öğretmenlerimize karşı özellikle son dönemde artış gösteren bu ve bunun gibi şiddet olayları ile ilgili yetkililerin radikal kararlar almasını gerektiren üzücü bir örnektir.

 

Beylikdüzü TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘nda öğretmenlerimize karşı fiziki şiddet uygulayan, sağı solu dağıtan külhan beyi gibi okulu basan bu zorbanın en ağır şekilde cezalandırılması için idari ve hukuki sürecin başlatılması ve bu sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

 

Ayrıca buradan bir artı parantez açarak olayın vuku bulduğu andan itibaren gerek sayın Kaymakamımızın, gerek İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün takip noktasında ki tutum ve duruşları için teşekkür ederiz.

 

Kutsal mesleğini bir sanatçı ideali ve inceliğiyle ilmek ilmek işleyen öğretmenlerimizin kaba bir muameleyle karşı karşıya kalmaları kabul edilemez. Buradan duyarlı velilerimize, öğrencilerimize ve kamuoyuna bu ve bunun gibi menfur olaylar karşısında net tavır almaya, eğitim kurumlarımızı el birliğiyle şiddetten, zorbalıktan arıdırmaya davet ediyor ,

basın açıklamamıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum

 

Unutmayalım ki ; Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.