O İl Müdürü Ne Yaptığını Biliyor Mu? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O İl Müdürü Ne Yaptığını Biliyor Mu?


Gerçekten merak ediyoruz; sen görevde olan bir şube müdürünün ismini nasıl olur da kurumun internet sitesinden sildirir, bu kişiyle görüşenlere onunla görüşmeyin diye baskı yaparsın. Şimdi il müdürüne soruyoruz: biz de Avukat arkadaşlarımızı o şube müdürünü ziyarete Kırıkkale’ye göndereceğiz onlara da o kişiyle görüşmeyin deme cesaretine sahip olabilecek misin? Ankara’ya ilk ziyaretimizde Kırıkkale’ye de uğrayacağız ve sizden onunla görüşmeyin sözünü duymayı umut ediyoruz. İnsanların onuruna, itibarına lütfen halel getirmeyin unutmayın ki o insan da bir eş, bir baba…

O şube müdürü görevdeyse, o göreve gelirken senin emeğin nedir? O kişi üniversitede okurken bir kuruş yardım mı ettin? Başarısına katkıda mı bulundun? Bir insan o makamlara nasıl geliyor haberin var mı? O emekte bir damla emeğin, katkın var mı? O insanlar; liseyi, üniversiyeti nasıl okuyor biliyor musun? Bilmiyorsun, bilmiyorsan bu tür baskılara girmeyeceksin, görevini yapacaksın. Buradan Sayın Yusuf TEKİN’e sesleniyoruz bu işe artık bir dur demenin vakti gelmedi mi? Size güveniyoruz…

İnceliyoruz il müdürü müfettişlikten gelme. İnanın MEB’in en büyük fakat görünmeyen yarası bu yapılanma tabi ki içinde çok değerli insanlar vardır fakat bu kuruma özellikle MEB’in hukukçuları amir olarak atanmalı ve yetkileri genişletilmelidir. MEB’in hukukçuları bu yapılanma üzerinde güçlü yetkili amir ve denetleyici olmalıdırlar…

Konuyu daha fazla uzatmak istemiyor çünkü söyleyecek o kadar çok söz var ki…  Liyakat Sen’in konuyla ilgili basın açıklamasını altta sunuyoruz:

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, halen görevde olan şube müdürünün adını resmi web sitesinden sildirmiş ve milli eğitim personeline, resmi web sitesinden adı silinen Şube Müdürü ile görüşmeyin talimatı vermiştir.

Görüşmeye devam eden, insanlık gereği hâl hatır soran milli eğitim çalışanlarını odasına çağırıp “Dışarıda sizi birlikte gördüm. Onunla görüşmeyin” şeklinde devlet adabına yakışmayan, düşmanca bir tutum sergilemiştir.

BİLGİ VE BELGE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ 

Şahitlerle sabit olan bu hamasi tutum, bir ilin eğitimini emanet ettiğimiz kişilerin liyakatsizliğini gün yüzüne çıkarmıştır. Bir amirin, personelini dışlayıcı, ötekileştirici tutum sergilemesini şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Eziyet suçu (TCK m. 96): Mobbing, sistematik olarak uygulanan ve mağdurun ruh sağlığını bozacak nitelikteyse, eziyet suçunu oluşturur. Eziyet suçunun cezası iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıdır.

EĞİTİM OLAN İŞİNİZİ BIRAKIP MOBBİNGİ KENDİNİZE MESLEK Mİ EDİNDİNİZ?

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürünü Rıza Aydın’ı mahiyetinde görev yapan personeline mobbing uyguladığı, ötekileştirdiği, dışladığı için protesto ediyor, liyakatsizliğin paçalardan aktığı bu duruma seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerini ayakta alkışlıyoruz!

Liyakat-Sen Genel Merkezi