Memur maaşları için dikkat çeken itiraz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur maaşları için dikkat çeken itiraz

Memurlar 2022 yılı zammı için % 36,2 olan yeniden değerlenme oranından yaklaşık yüzde 27 daha az zam alacaklar.


Web Banner

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci soysal meday hesabından paylaşımlarda bulundu.

Hafta sonu yeninden değerleme oranı Resmi Gazetede yayımlanmış ve yüzde 36,2 olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanınca başkaca bir değişiklik yapılmaz ise tüm trafik cezaları, vergiler ve harçlar yüzde 36,2 zamlı olacak.

Kahveci bu değişikliğe dikkat çekti ve memurların aldığı yüzde 5+7lik zamlara tepki gösterdi. Memurların maaş artışarı kümülatif olarak 2022 yılında yıllık yüzde 8,68 lere yaklaşacak (5+7lik zamlar 6şar aylık zamlar. Yılın tamamına bölündüğünde 8,68 çıkıyor) fakat vergi ceza ve harçlar yüzde 36,2 artacak. İşte bu artışı işaret eden Kahveci niçin 1000 TL ek zam ve yüzde 3 refah payı istediklerini anlattı.

İşte Kamu-Sen Genel Başkanı Kavhecinin o mesajları;

1. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeniden değerleme oranlarını %36,2 olarak belirledi. Buna göre vatandaştan alınacak vergi, resim ve harçlar %36,2 oranında zamlanacak. Bir tarafta memur ve emeklilere %5+7 zam yapılırken diğer tarafta vergilerin %36,2 artması büyük bir tezat içeriyor

2.Vergi öderken %36,2 zamla karşılaşıyoruz ama cebimize giren para %5+7 artıyor. O da resmi olarak %20’lere dayanmış enflasyon kadar bile değil. Verirken cimri alırken bonkör olunca çalışanların bir cebine girmeden öbür cebinden fazlasıyla geri alınan zamlarla karşılaşıyoruz

3. Dolayısıyla sürekli değer kaybeden memur maaşının da yeniden değerlemeye ihtiyacı var. Bu noktadan bakınca kamu çalışanlarının gelirlerinin erimemesi için makul olan oranın en az yeniden değerleme oranı olan %36,2 olması gerekiyor.

4. İşte bu yüzden biz, “Nimette de külfette de adalet” diyoruz. Bu adaletin sağlanması için derhal maaşlara 1000 TL seyyanen zam ve ayrıca %3 refah payı istiyoruz.

 

Web Banner
Web Banner