Maliye Bakanlığından Giyim Yardımına İlişkin Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Maliye Bakanlığından Giyim Yardımına İlişkin Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu iktisadi teşebbüslerine gönderilen yazının yanıltıcı haberlere yol açtığını belirterek, koruyucu giyim yardımlarının kesildiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.


Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, bakanlık tarafından 8 Mart 2024’te yapılan genel yatırım ve finansman kararları çerçevesinde, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kuruluşlara ‘Hizmete Özel’ olarak gönderilen yazının bazı basın yayın organları ve sendikalar tarafından yanıltıcı haberlere sebep olduğu belirtildi.

Bilgi eksikliğinden kaynaklanan bu durumun kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada, farklı kamu kurumlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bu yardımların belirli şartları sağlayan personele toplu sözleşme veya toplu iş sözleşmeleriyle verildiği ifade edildi. Mevzuata uygun olarak, söz konusu giyim malzemelerinin tedarik edilerek, belirlenen şartları sağlayan personele dağıtılması gerektiği belirtildi.