MAHMUT ÖZER’E SİTEM EDEN MEB ŞUBE MÜDÜRLERİ YUSUF TEKİN’DEN UMUTLU « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MAHMUT ÖZER’E SİTEM EDEN MEB ŞUBE MÜDÜRLERİ YUSUF TEKİN’DEN UMUTLU


Web Banner

 

 

Milli Eğitim Şube Müdürlerinin mali ve özlük hakları özelinde Sayın Mahmut ÖZER’in değerlendirmesini yapacak olursak liyakat, adalet ve kariyer ilkelerine uyulmadığı apaçık ortadadır. Birkaç örnek verecek olursak;

*Mahmut ÖZER döneminde; 76. Madde Sınavsız, hukuksuz şube müdürü atamaları vicdanları yaralamıştır. Şoförünü şube müdür yapan bakan olarak milli eğitim tarihine geçmiştir.

*Mahmut ÖZER döneminde; hukuk bypass edilmiştir. Yargı kararıyla hukuka uygun olmadığı tescillenen 76. Madde şube müdürü atamaları önce göstermelik olarak iptal edilmiş ve ardından aynı kişiler aynı yerlere atanmıştır.

*Mahmut ÖZER döneminde; MEB Şube Müdürlerinin her yıl, mevzuat gereği yapılan zorunlu yer değiştirme kılavuzu 5 Haziran 2023 tarihi itibariyle halen yayınlanmamıştır.

*Mahmut ÖZER döneminde; MEB Şube Müdürleri öğretmenlik meslek kanunu dışında bırakılmış, uzmanlık ve başöğretmenlik hakları verilmemiştir.

*Mahmut ÖZER döneminde; MEB Şube Müdürleri öğretmenevlerinde uygulanan indirimlerden bile yararlandırılmamıştır.

*Mahmut ÖZER döneminde; MEB Şube Müdürlerinin hak arama taleplerine duyarsız kalınmış, MEB Şube Müdürleri sosyal medyadan hak arama mücadelesi başlatmak zorunda kalmıştır.

*Mahmut ÖZER döneminde; Yıllarca öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü görevinden sonra görevde yükselme sınavını kazanarak terfi eden MEB Şube Müdürleri özlük ve mali haklar noktasında astlarından geride bırakılmıştır.

*Mahmut ÖZER döneminde; MEB Şube Müdürleri görevde yükselirken aylık gelirde geriye düşmüştür.

Şube Müdürlerinin yaşadığı sıkıntılar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Eğitim Müfettişleri için de geçerlidir.

Bir dönem MEB Müsteşarlığı görevini yürüten yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’in Kurumsal tecrübesinin MEB Şube Müdürlerinin sorunlarının çözüme kavuşturulmasında fayda sağlayacağını düşünüyorum. Sayın Bakanımızın gelişi, yıllardır örselenen MEB Şube Müdürlerini umutlandırdı. Türkiye Yüzyılı’nın yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf TEKİN’e başarılar diliyorum.

 

Serdar GÜNDÜZ

Liyakat-Sen Genel Sekreteri

Web Banner
Web Banner