Mahkemeden süresiz sözleşmeli personele kadro kararı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Mahkemeden süresiz sözleşmeli personele kadro kararı

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik Adana Bölge İdare Mahkemesi, emsal bir karar verdi. Mahkeme bu kararla böylece süresiz sözleşmelilerin kadroya geçmesi ile ilgili istinaftan ilk olumlu karara imza atılmış oldu.


Web Banner

Adana Bölge İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözleşmeli personelin kadroya geçmesine yönelik istinaf başvurusunu reddetti. Böylece süresiz sözleşmelilerin kadroya geçmesi ile ilgili istinaftan ilk olumlu karara imza atılmış oldu.

Üyesinin her zaman yanında olan sendikamız, öncülüğünü yaptığı ve açtığı süresiz sözleşmelilerin kadroya alınması davalarında çok önemli bir gelişme yaşandı…

Hatay 2. İdare Mahkemesinde lehimize verilen bir karara karşı da Diyanet İşleri Başkanlığı İstinaf yoluna gitmiş ve Adana Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi istinaf başvurusunu reddetmiştir. Böylece açılan davalarda ilk kez bölge idare mahkemesi tarafından lehe emsal karar verilmiş olup, üyemizin de kadroya geçmesi kesinleşmiştir. Açtığımız davalarda üyemiz, 633 sayılı Kanun’un 10/A maddesinden yararlanarak kesin olarak kadroya geçen personel olmuştur.

Bilindiği üzere sendikamız hukuk müşavirliği, 2018 yılından bu yana yani 633 sayılı Kanun’un 10/A maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu düzenlemeden yararlanamayan sözleşmelilerin yararlanabilmesi için her türlü kurum nezdinde çalışmalarını titizlikle yürütmüş ve en nihayetinde de yargı yoluna da müracaat etmiştir.

Türkiye’nin birçok yerinde açılan kadro davalarında ilk derece yargılamalarında çok ciddi bir başarı elde edilmiş ve iptal kararları ile lehe sonuçlar gelmiştir.

Açılan davalarda verilen lehe kararlar, Diyanet İşleri Başkanlığınca İstinaf edilerek üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemelerine taşınmıştır.

İstinaf incelemesinde ilk kararlar, Samsun ve Konya Bölge İdare Mahkemelerinden ne yazık ki, olumsuz olarak gelmiştir. Bu noktada hukuk müşavirliğimiz, birden çok bölge idare mahkemesinin bulunduğunu ve farklı kararların çıkma ihtimalinin olduğunu dava dosyalarının iyi irdelendiğinde davalarda haklı olduğumuzu, ilk derece idare mahkemelerinin yüksek oranda lehe kararlar verdiği hususlarında üyelerimizi bilgilendirmiştir.

Bu çerçevede Hatay 2. İdare Mahkemesinde lehimize verilen bir karara karşı da Diyanet İşleri Başkanlığı İstinaf yoluna gitmiş ve Adana Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi istinaf başvurusunu reddetmiştir. (Adana Bölge İdare Mahkemesi, Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin illerinden açılan davalarda kararlarını vermektedir.) Böylece açılan davalarda ilk kez bölge idare mahkemesi tarafından lehe emsal karar verilmiş olup, üyemizin de kadroya geçmesi kesinleşmiştir. Açtığımız davalarda üyemiz, 633 sayılı Kanun’un 10/A maddesinden yararlanarak kesin olarak kadroya geçen personel olmuştur.

Başta kadroya kesin olarak geçen ve sözleşmeli bütün üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, sendikamı hukuk müşavirliğinin gösterdiği bu özverili çalışmaları için de teşekkür ediyoruz.

İşte karar:

Web Banner
Web Banner