Hüseyin Öz, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hüseyin Öz, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 15 Haziran 2021 tarihinde,  Ağrı Belediyesi iştiraki Öz Ağrı A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.


Web Banner

Ağrı Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, 430 belediye işçisinin maaşına bin lira zam yapıldı.

Ağrı Belediyesi’nde çalışan 430 üyemizi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İl Başkanımız Emrah Aslan, HAK-İŞ Ağrı İl Başkanı Ahmet Varol, Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcıları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Ağrı’da örgütlü olmayı önemsiyoruz”

Sendikamız için Ağrı’da örgütlü olmanın çok önemli olduğunu ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “2010 yılında Tutak Belediyesi’nde başladığımız örgütlenme çalışmalarımıza, bugün Ağrı Merkezde, Doğubayazıt’ta, Eleşkirt’te ve Diyadin‘de devam ediyoruz. Ağrı’nın tamamında örgütlü olmak istiyoruz” dedi.

HİZMET-İŞ Sendikamızın Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu kaydeden Öz, “Bu başarıyı üyelerimizden aldığımız güç ve inançla gerçekleştirmiş bir sendikayız. Emekçi kardeşlerimiz bizlere inandı, bizimle yola çıktı. Bizler de onlara inandık ve beraber bir yola çıktık ve başardık. Ağrı’nın bütününde örgütlü olmayı da yine Ağrılı emekçi kardeşlerimizle birlikte başaracağız” diye konuştu.

“Taşeron Emekçilerine Kadro Verilmesi Çalışma Hayatının En Büyük Reformudur”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ’in kamuda taşeron işçiliğinin kaldırılması için 18 yıl mücadele ettiğini kaydeden Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle kadro düzenlemesinin temelini attık ve işçilerimizin kamuda kadrolu işçi olmasını sağladık. Taşeron düzenlemesi çalışma hayatının en büyük reformudur.  Bu düzenlemeden önce kamudaki kadrolu işçi sayısı 180 bin kişiydi. Düzenlemeyle birlikte bir milyona yakın arkadaşımız kamunun işçisi oldular. Çok emek verdik, çok zahmetler çektik fakat emeklerimiz zayi olmadı. O gün çektiğimiz sıkıntılar sayesinde bugün Ağrı’da bu güzel toplu iş sözleşmesi anını hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

Ağrı’nın Türkiye’nin çok en güzel illerinden biri olduğunu ifade eden Genel Başkan Vekilimiz Öz, şunları kaydetti: “Bugünkü ziyaretlerimizde Ağrılı kardeşlerimizin ne kadar misafirperver ne kadar gani gönüllü olduğunu gördük. Misafirperverliğiniz ve Ağrı dağı gibi heybetli duruşunuzdan dolayı, emekçi kardeşlerime ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz bu toprakların evladıyız.  Bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın altında bir ve beraber olmak çok kıymetli.  Güneyimizde Suriye’de yaşanan olaylar birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere gösteriyor. Ülkeniz olmadığında nereye sığınacağınızı bilemiyorsunuz.  Bizim hamdolsun güçlü ve kuvvetli bir devletimiz var. Bu milletin sancağı altında hep beraberiz.  Ağrılı kardeşlerimiz İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi bugün de ülkemizin birliğine ve beraberliğine çok büyük katkı veriyorlar. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.”

Öz, sözleşmeye katkı verenlere teşekkür etti

Bundan sonraki sözleşme dönemlerinde daha iyi sözleşmelere imza atacaklarını belirten Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, “Toplu iş sözleşmesi imzalanırken bizim üç önemli kriterimiz var. Birincisi; imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz ve zamanında alınması.  İkincisi; toplu iş sözleşmesinin iş barışını sağlaması. Üçüncüsü ise imzalanan sözleşmelerle üyelerimizin iş güvencesinin sağlanmasıdır. Toplu iş sözleşmemizin hayırlara vesile olması diliyorum. Sözleşmenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ağrı Belediye Başkanı Sayan: “Emekçilerin Sofrasındaki Ekmeğe Göz Dikenlerden Olmadık”

2019 yerel seçimlerinde göreve geldiklerini hatırlatan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da “Ben bir belediye başkanı olarak işçi kardeşlerimin yanındayım. İşçi kardeşlerimin hakları için gereken bütün hizmeti ve çalışmayı yapmaya hazırız. Belediyemizin ve ülkemizin imkânları doğrultusunda gereken katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman emekçilerin sofrasındaki ekmeğe göz dikenlerden olmadık. Her zaman çalışanlarımıza nasıl fayda sağlarız diye gayret sarf ediyoruz. Bugün burada çalışanlarımızın maaşlarında net bin lira artış yaptık. Herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ağrı İl Başkanımız Emrah Aslan ve HAK-İŞ Ağrı İl Başkanı Ahmet Varol da birer selamla konuşması yaparak, imzalanan sözleşmenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Web Banner
Web Banner