Hekim arkadaşlar prosedüre uygun olarak hastanemizden ayrılmışlardır « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hekim arkadaşlar prosedüre uygun olarak hastanemizden ayrılmışlardır

ALKÜ-Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı; “186 hekimimiz bin 322 sağlık çalışanımız ile sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz.Ayrılan hekim arkadaşlar prosedüre uygun olarak hastanemizden ayrılmışlardır”dedi…


Web Banner

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ; Hastane görevinden ayrılan hekimler ve salgınla mücadeleye yönelik yaptıkları çalışmalar doğrultusunda bir açıklamada bulundu. Lakadamyalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi idaresi olarak Covid-19 Pandemi döneminde tüm çalışanlarımızın bu sürecin aktif bir parçası olması yönünde gerekli tedbir ve önlemleri hızlı ,etkin bir şekilde aldık. Antalya’nın doğusunda Mersin’e kadar ilçede tek pandemi hastanesi olarak şu anda görev yapmaktayız. Bu süreci Alanya ölçeğinde kontrollü bir şekilde yürütmekte, ihtiyaç halinde tüm hekimlerimizi görevlendirmekteyiz. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde Sağlık Bakanlığımızca alınan tedbirlere istinaden sağlık sistemimizi aşan bir sorun yaşanmamıştır.

SAĞLIK HİZMETİ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR…

Yine pandemi sürecinde emeklilik hakkı doğmuş ancak emekli olamamış hekimlerimiz olduğu gibi çeşitli sosyal nedenlerle , eğitim (TUS) vb nedenlerle ayrılma talebi olan çalışanlarımız mevcuttu. Bakanlığımızca ayrılma süreçlerine izin verilmesi ile birlikte bu talepler gerçekleşmiştir. Her meslekte olduğu gibi küresel Covid-19 salgınıyla mücadelede tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en ön saflarda yer alan ve büyük bir özveri ile çalışan hekim arkadaşlarımın çoğunda endişe ve kaygı sorunu yaşanmıştır. Lakin hekim arkadaşlarım görevlerinin başında yer almakta, sağlık hizmeti kesintisiz devam etmektedir. Boşalan kadroların yerine de yeni hekim isteminde bulunulmuştur.Herhangi bir hizmet aksaması yaşanmamaktadır.

KAÇ ÇALIŞAN VAR?

186 hekimimiz bin 322 sağlık çalışanımız ile sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz. Son 7 ay içerisinde 499 bin 365 hastamızın ayaktan muayene işlemlerini gerçekleştirdik. 8 bin 956 hastamız yatarak tesisimizde tedavi altına alınmıştır. 9 bin 82 hastamızın ameliyatını başarıyla yaptık. Her kurumda olduğu gibi hastanemizde de çalışan sirkülasyonu olmakta giden ve gelen kadroların yeri Sağlık Bakanlığımızca dolmaktadır. Ayrıca hekimlerimize maddi olarak ciddi bir ek ödeme kaybı ile birlikte motivasyon düşüklüğü yaşanmaması adına gerekli tedbirler hayata geçirilmiştir.Yaşanan ayrılıklar resmi usulüne uygun ayrılışlardır. Bu durumun idareye maal edilmesine anlam verememekteyiz. Hepimiz aynı payda altında toplanmış bireyleriz. Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hepimizin tek amacı bu tesiste insanlara kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak ve hayat kurtarmaktadır.Bu süre zarfında yine evine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarımıza misafirhanemizin kapıları açılmıştır. Halen de hizmet vermeye devam etmektedir, diyen Lakadamyalı koruyucu ekipman konusunda da Pandemi boyunca hiç bir zaman sıkıntı yaşanmadığının da altını çizdi.

 

Web Banner
Web Banner