Enflasyon rakamları açıklandı: Memur maaşları için 4’lü artış! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Enflasyon rakamları açıklandı: Memur maaşları için 4’lü artış!


Web Banner

Enflasyon rakamları açıklandı. Hal böyle olunca memurlar yüzde 15’lik zammı garantilemiş oldu. İşte memur maaşları için 4’lü artış formülü…

Konuyla ilgili TRT Haber’e açıklamalarda bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin şu ifadeleri kullandı:

SSK ve Bağkur emeklileri, memur emeklileri TÜFE oranlarına göre maaşlarını alıyor. Son birkaç dönemdir maaş artışları gerçekleşen enflasyonun üzerinde refah payı ile veriliyor.

Biz haziran ayında oluşacak enflasyonu değil bunun üzerini konuşuyoruz. Enflasyon sadece bu dönem için emeklilerin ve memurların maaşını belirleyen tek kriter değil.

MEMURLARIN 5 AYLIK ENFLASYONA GÖRE ALACAĞI ZAM ORANI

Memurların ve memur emeklilerinin maaş artışları toplu sözleşme kapsamında oluyor şu anda enflasyon farkı ile birlikte 5 ayda oluşan zam temmuz ayında verilen zam yüzde 6, enflasyon farkı ile birlikte memurlara verilecek zam şu anda yüzde 13.13.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE İSE VERİLECEK ZAM ORANI YÜZDE 15.26.

En düşük devlet memurunun maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını Cumhurbaşkanımız ifade etti. Memur maaşları hep net üzerinden konuşulur bu çerçevede baktığımızda en düşük devlet memuru maaşı 12 bin TL, yardımcı hizmetler sınıfında 10 bin 500 lira, bu memurlarda yüzde 85’lik zamma tekabül ediyor.

‘YÜZDE 50’DEN AZ OLMAYACAK ŞEKİLDE KADEMELİ ZAM VERİLEBİLİR’

Bunun üzerinde alanlar için de birkaç yol var. Onlardan biri de kademeli bir şekilde onun üzerinde zam alanlara en yüksek alana daha az artış verilecek. Yüzde 50’den az olmayacak şekilde memurlara kademeli zam verilebilir.

Son dönemde AK Parti politikalarına baktığımızda çalışanı enflasyonun tahribatından korumak için temel felsefe var. Toplu sözleşmenin öngördüğünün ötesinde zam veriliyor. Dar, sabit gelirli, işçiyi, memuru, emekliyi korumanın ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ARTIŞ OLACAK?

SSK ve Bağkur emeklileri ocak ayında enflasyon 15.40 olarak gerçekleşti. Yüzde 14.60 refah payı verilmişti. Normal zam oranı kadar bir enflasyon farkı verilmişti.

Bu çerçevede baktığımızda biz bu dönemde yine refah payının ama payın ben geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine yüksek sayılabilecek bir rakam olma ihtimalini kuvvetle muhtemel görüyorum.”

 

 

Web Banner
Web Banner