Eğitim-Sen’den maaşla ödül listesine tepki! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim-Sen’den maaşla ödül listesine tepki!


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere 90 eğitim emekçisinin kriterleri dahi belli olmayan bir yöntemle ödüllendirilmesine tepki gösterdi.
Gezici, Eğitim-Sen olarak eğitim emekçilerini yarıştıran, ayrıştıran uygulamalara karşı çıktıklarını, çıkmaya da devam edeceklerini belirterek; “Deprem bölgesinde kaç eğitim emekçisini, kaç öğrencimizi yitirdiğimizin bilgisini bile vermeyen; öğretmenlerin ek derslerini kesmenin yolunu arayan; bu koşullarda dahi LGS’yi uygulamakta sakınca görmeyen MEB sadece ‘idari izin’ ile ilgili yazıyı göndermekle kalmamış, böylesi bir dönemde eğitim emekçilerini sözde ödüllendirme listesini Tebliğler Dergisinde yayınlamıştır.

 

Söz konusu listeye göre MEB tarafından, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 122’nci maddesi gereğince 2022 yılının maaşla ödüllendirilen toplam personel sayısı 21.604’tür. Yayınlanan tablo incelendiğinde Bolu ilinde de 90 eğitim emekçisinin (45 öğretmen,35 müdür ve müdür yardımcısı,5 idari hizmetler personeli, 4 şube müdürü, 1 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü) bu ödül listesinde olduğunu görmekteyiz.

Ödül listelerine baktığımızda; Türkiye geneli ve ilimiz özelinde ödüle layık görülenlerin ağırlıklı olarak iktidarın özenle(!) seçtiği okul idarecileri ve il eğitim yöneticileri olduğunu görüyoruz. Bu tabloya bakarak ödül verilenlerin hangi ölçülere göre seçildiğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki; eğitim emekçilerini yarıştıran, ayrıştıran uygulamalara karşı ilkesel olarak her zaman karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Israrla ve inatla ifade etmeyi sürdüreceğiz; çalışma barışını bozan, kimlerin kimleri takdir ettiğini bilemediğimiz bu uygulamalarınız eğitim emekçilerini motive etmiyor, eğitimin niteliğini arttırmıyor, kamu yararı sağlamıyor” şeklinde konuştu.