Destek miktarları arttırıldı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Destek miktarları arttırıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden engeli ve yaşlı yardımlarına, evde bakım hizmeti ödemelerinden korumalı işyerlerine kadar pek çok başlıkta yapılan destek miktarlarını arttırdıklarını söyledi.


Web Banner

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık olarak ihtiyaç sahibi yurttaşlar için başlattıkları sosyal destek programlarında ödenen miktarların 2021 yılı itibariyle artırıldığını söyleyerek;“Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde, ihtiyaç sahiplerine ödenen miktarlarda artışa gittik. Bakanlığımıza verilen görevin bir gereği olarak, hak temelli hizmet anlayışla toplumumuzun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlanmadan koruyor ve mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların toplumumuzun tüm kesimlerine yayılmasında, artan bütçe kaynaklarımızın rolü büyüktür” dedi.

Bakan Selçuk, “2021 yılı itibarıyla SED tutarını arttırdık…

Her bir çocuk için ödeme miktarı 1.161 TL’ye ulaştı. Bu kapsamda, Ocak ayında SED hizmetinden yararlanan 131 bin çocuğumuz için 149 milyon TL ödeme yaptık. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruyor ve çocuklarımızın üstün faydasını gözetiyoruz” biçiminde konuştu.

Selçuk, zihinsel ve ruhsal engelli yurttaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacı ile hayata geçirdiği ‘Korumalı İşyeri’ modeli ile işyerleri için her bir engelli için ödenen aylık tutarı 2021 senesinde 914 TL’ye yükseldiğini kaydetti.

Selçuk, engelli fertlerin evde bakımlarının sağlanması için Evde Bakım Yardımı hizmeti verdiklerini belirterek, “2020 senesinde 536 bin vatandaşımıza toplamda 9,4 milyar TL ödeme yaptık” dedi. Bakan Selçuk, 2021 yılı ilk altı aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarının 1.657 TL olduğunu söyledi.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARINDA ARTIŞ

Selçuk, yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı ile kronik hastalık yardım miktarında 2021 senesinde arttırdıklarını belirtti. Bakan Selçuk, “2021 yılı ilk altı aylık dönemi için yaşlı aylıklarında kişi başına ödenecek yardım miktarını 763 TL’ye, % 40 ile 69 engelli yurttaşların aylığını 609 TL’ye, % 70 ve üzeri engelli yurttaşların aylığını 914 TL’ye, engelli yakını aylığını 609 TL’ye ve ihtiyaç sahibi tüberküloz ile SSPE hastalarına ödenen nakdi yardım miktarını ise 1.657 TL’ye çıkarttık” ifadelerini kullandı. Selçuk, silikozis hastalığı olan yurttaşlara yapılan desteklerde de artış yapıldığını vurguladı.

Web Banner
Web Banner