Amirin astlarından daha az kazandığı bir sistem başarılı olamaz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Amirin astlarından daha az kazandığı bir sistem başarılı olamaz

Liyakat-Sen, resmi internet adresinden “Amirin astlarından daha az kazandığı bir sistem başarılı olamaz.” başlığıyla yayınladığı açıklamada; “MEB Şube Müdürlerine uzman ve baş öğretmenlik hakkı veren maddelerin ÖMK taslağından çıkarıldığı söylentileri eğitim camiasını huzursuz etmiştir. ” ifadelerini kullandı.


Liyakat-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle;

Milli Eğitim Şube Müdürlerine Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında uzman ve başöğretmenlik hakkı verilmelidir. Amirin astlarından daha az kazandığı bir sistem başarılı olamaz. MEB Şube Müdürlerine uzman ve baş öğretmenlik hakkı veren maddelerin ÖMK taslağından çıkarıldığı söylentileri eğitim camiasını huzursuz etmiştir. Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Sivil Toplum Örgütlerinden görüş alınmadan kapalı kapılar ardında hazırlanıp TBMM’ye sunulacak bir kanun tasarısı 2023 yılında olduğu gibi Anayasa Mahkemesinde yargı denetimine tabi olup bazı hükümlerinin iptaliyle sonuçlanarak bir kısır döngüye dönüşebilir. Tüm paydaşları memnun edecek bir yasal düzenleme açıklık, şeffaflıkla mümkündür.

Genel Başkanımız Emir KAZAK’ın MEB Şube Müdürlerinin mali haklarının iyileştirilmesi yönelik sosyal medya mesajlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz:

“Bilindiği üzere ÖMK ile ilgili sendika olarak görüşlerimizi MEB’na iletmiştik. Taleplerimizden birisi de ÖMK ile şube müdürlerimize başögretmen, uzman öğretmen ünvanlarının kazandırılmasıydı.

666 SKHK ile getirilen sınırlamayı da ancak bu şekilde aşılabileceği görüşüne sahiptik.
Aldığımız bilgi şube müdürlerinin ÖMK’ taslağına dahil edildiği ancak maliye Bakanlığı’nın olur’u beklendiği yönündedir.

Hatta geçtiğimiz günlerde de Milli Eğitim bakanımızın Maliye Bakanıyla bu hususu görüştüğünü,
Maliye Bakanımızdan olur çıktığı takdirde şube müdürlerimizin de ÖMK’ ile başöğretmen ve uzman öğretmen haklarını alacaklarını düşünüyorum.”

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx