Ali Yalçın’dan hükümete çağrı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ali Yalçın’dan hükümete çağrı


Web Banner

Memur sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile ”Kamudaki Ücret Adaletsizliği Temmuz Ayı Beklenmeden Hemen Giderilmelidir” açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama….

2023 ve 2024 yıllarında Kamu İşçilerine uygulanacak zam oranları belli oldu. Kamu görevlilerine Ocak ayında %30 maaş/ücret artışı yapılmıştı. 4 aylık %15,21 oranında enflasyon ve piyasada oluşan gerekçeler dikkate alınarak kamu işçileri için %45 artış yapıldı.

Kamu işçileri için geçerli olan sebeplerin başta kamu görevlileri olmak üzere bütün çalışanlar için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Verilen kararlarda, çalışanlar arasında ayrım ya da tercih olarak görülmesine fırsat verilmemelidir.

Gelinen bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın “Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.” ifadesi 1 Mayıs’ta alenen ifade ettiğimiz konunun ve sorunun görüldüğünün işaretidir.

Kamu görevlilerine Temmuz ayında toplu sözleşme artışı, enflasyon farkı ve bunlara ilave olarak Refah Payı verileceği ifade edilmişti.
Talebimiz, kayıpların telafisi için Temmuz ayı beklenmeden, çalışma hayatında barışı tesis edecek, taban ve tavan arasında açılan makası daraltacak Seyyanen Zammın vakit kaybedilemeden yapılmasıdır.

Kamu hizmetinin yerine getirilmesinde asli görev üstlenen, bütün zorlu şartlara rağmen görevini eksiksiz icra eden kamu görevlileri, beklentilerin karşılanmasını, kayıpların giderilmesini beklemektedir.
Bu çerçevede Memur-Sen olarak; çalışma barışını bozan, unvanlar arasında uçurumu büyüten bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz.

detail-photo-fancybox-1

 

Web Banner
Web Banner