Acar: Acar: “Okullarda personel yetersiz” « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Acar: Acar: “Okullarda personel yetersiz”

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Bakanlığımız okulların ihtiyaç duyurduğu personeli acilen istihdam etmelidir. Personel eksikliği en az salgın kadar tehlikeli” dedi.


Web Banner

Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, okullardaki personel eksikliginin temizlik hizmetini aksattigini ifade ederek, “Okullarda her türlü tedbiri alarak egitim-ögretim faaliyetlerini sürdürmeye çalisan yöneticilerimize tesekkür ediyoruz. Bazi konularda çok iyi niyetli olmalarina ragmen sikintilari asmakta zorlaniyorlar. Hamdolsun kurumlarimizda her türlü temizlik malzemesi var; ancak bunlari kullanacak personel sikintisi var. Temizligi yapilamayan siniflar ve koridorlar hijyenden uzak tuvalet ve lavabolar var. Bu durum çocuklarimizin ve ögretmenlerimizin sagligini en az salgin kadar tehdit ediyor. Bakanligimizin YHS’de (Yardimci Hizmetler Sinifi) bulunan ancak ihtiyaçtan kaynakli ögrenim durumlari ve kabiliyetleri dogrultusunda farkli görevlendirilen personelin aslî görevlerine çekilmeleri karari, bakanligi psikolojik olarak rahatlatmis gibi görünüyor. Fakat okullari rahatlatmadigi gibi bir diger ihtiyaci da ortaya çikariyor. Memur olarak çalistirildiklari, il ve ilçe kurumlarindan islerin aksamasina sebep oluyor” dedi.

Acar açiklamalarinda Iskur-TYP alimlarinda yasanan sikintilara isaret ederek, “Iskur- TYP alimlarinda yasanan süre, ara verme, baslama sartlari zorluklari eklenince isin içinden çikilmaz bir hâl aliyor. Yöneticilerimiz çözüm bulmakta zorlaniyor. Alinmasi gereken en radikal ve önemli tedbir hijyenin saglanmasi için ivedilikle personel ihtiyacinin karsilanmasidir. Devletimizin farkli sebepleri ileri sürerek personel eksikligini gidermeyi tehir etmesi kabul edilebilir bir durum degildir. Ögretmenlerimiz ve idarecilerimiz egitim ögretimin devam ettirilmesi için olaganüstü gayret göstermekte ve fedakarlik yapmaktadir. Binin üzerinde ögrencinin egitim gördügü birkaç bin metrekarelik alanlari az sayida hizmetli çalisan veya bazi yerlerde hiç olmayan hizmetli çalisan ile bir sonraki güne egitime hazir hale getirmesi oldukça zor. Bu takdir edilmesi gereken bir fedakarlik elbette, takdir ediyor, tesekkür ediyoruz. Ancak bu sekilde sürdürülmesi mümkün degildir. Bakanligimizin çok geç olmadan acil olarak Iskur-TYP çalisanlarinin süre ara verme sartlarini çalisan lehine düzelterek ve Pansiyonlu okullar için duyurdugu personel istihdami saglayip çalisanlari okullarimizda baslatmalidir” ifadelerini kullandi.

Ögretmenlere yönelik PCR testi uygulamasindan da bahseden Acar söyle devam etti:

“Basinda yer alan bazi haberlere göre, PCR testi yaptirmayan ögretmenlerin derslere alinmamasi, hatali bir uygulamadir. Egitimciler çok büyük bir oranda asi olmusken (yüzde 92 -93) hâlâ PCR testi ve asi tartismasi üzerinden zorlamalarda bulunmak egitime katki saglamayacak, okullarin açik tutulmasi hedefine de hizmet etmeyecektir. Dayatmalar yerine egitimcilerin derslerine odaklanmasi saglanmali, moral motivasyonunu bozacak politikalardan uzak durulmali, PCR testi zorlamasindan vazgeçilmelidir.”

Web Banner
Web Banner