Sınava hazırlanmak için açık öğretime gidiyorlar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sınava hazırlanmak için açık öğretime gidiyorlar


Ortaöğretimde okuyan öğrenci sayısının 6 milyon 543 bin 599 olduğu dikkate alındığında lise öğrencilerinin yaklaşık yüzde 25’inin örgün öğretimin dışına çıktığı görülüyor. İstatistiklere göre okul çağındaki 675 bin çocuk da ne örgün ne de yaygın öğretimde. Yani lise öğrencilerinin yüzde 30’u hiç okula gitmiyor. 

Açık öğretimdeki öğrenci sayısının bu yıl 1.7 milyonu aşabileceğine değinen Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavla alan gözde liselerde bile öğrencilerin 11. ve 12. sınıfta açık öğretim liselerine geçtiğine dikkat çekiyor. Yılmaz, bunun sebebinin öğrencilerin kurslara, dershanelere devam ederek YKS’ye daha iyi hazırlanacaklarını zannetmeleri olduğunu belirtiyor.

“Açık lise öğrencileri öğrenimlerini açık lisede, eğitimlerini sokakta tamamlıyor” diyen Yılmaz, bu durumun tehlikelerini şöyle sıralıyor: “Hızlı bir gelişim döneminde olan 14-18 yaş aralığındaki öğrenciler kişilik gelişimlerini okul kültürü içinde tamamlayamıyor ve eksik kalıyor. Kişiliği yeterince gelişmemiş gençlerin sokakta kötü niyetli insanların eline düşme ihtimali yükseliyor.”