MEB bu yılda devamsızlık affı getirecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB bu yılda devamsızlık affı getirecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), devamsızlık sorunu yaşayan öğrencilere yönelik devamsızlık affı konusunda bir açıklama yaptı.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özellikle devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı yapma riski bulunan öğrencilere yönelik bir devamsızlık affı planladığını duyurdu. Genellikle her yıl bazı sınıf kademeleri için uygulanan bu af, geçmişte 12. sınıflar başta olmak üzere tüm sınıf kademelerine yayılmıştı.

MEB devamsızlık affı hangi sınıf kademeleri için geçerli olacak?
Bakan değişikliği ile birlikte bu yıl af uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmuştu. Şu an için belirlenen devamsızlık sınırı 30 gün olarak açıklandı ve bu süre içindeki raporlu veya izinli devamsızlıklar da dahil edildi.

Özürsüz devamsızlık süresi ise 10 gün olarak belirlenmiş, bu süreyi aşan öğrenciler notları ne olursa olsun sınıf tekrarına kalıyor. 12. sınıflar için bir devamsızlık affı tasarısı üzerinde çalışıldığı, ancak bu affın birinci dönemde yapılan devamsızlıkları kapsamayacağı ifade ediliyor.

Aftan yararlanamayacak olan öğrenciler, ilk dönemdeki devamsızlıkları nedeniyle sınıfta kalanlar olacak. Bu düzenleme ile üniversite hazırlığı amacıyla devamsızlık yapan öğrencilerin ayırt edilmesi hedefleniyor, ancak henüz kesinleşmiş bir durum bulunmuyor.

MEB duyuru yaptığında takip edeceğiniz link : https://www.meb.gov.tr/meb_duyuruindex.php