Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Karaman’da yapıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Karaman’da yapıldı


Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri; Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Daire Başkanı Bünyamin Akyüz, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, seçici kurul üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda söz alan Genel Müdür İşleyen,konuşmasında şu başlıklara yer verdi;

Akademik Başarı
“Öğrencilerimizin akademik anlamda çok başarılı olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda pek çok çalışma yürütüyoruz. Yaklaşan LGS ve YKS sınavlarında imam hatip okullarının başarılarını hep birlikte göreceğiz inşallah. İmam hatip okulları artık başarılarıyla göz dolduruyor.”

Kültür, Sanat ve Bilim
“Kültür, sanat ve edebiyat gibi alanlarda öğrencilerimizi yetiştirmeye önem veriyoruz. Teknofest ve TÜBİTAK gibi bilimsel alanlarda da öğrencilerimizin başarılarıyla gururlanıyoruz.”

Mesleki Gelişim
“İmam hatip okullarındaki mesleki gelişim alanını çok önemsiyoruz. Genç Sada ve Genç Nida yarışmaları, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları olarak önemli etkinliklerimizdendir. Bu yıl başlattığımız Genç Nida yarışmasının, kız öğrencilerimize yönelik olarak devam ettiğini ayrıca belirtelim.”

Hafızlık alanında da önemli çalışmalar yürütüyoruz.”

“Hafızlık alanında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bugün itibariyle 11.000 hafızımız ve 18.000 civarında hafız öğrencimiz eğitimlerine devam etmektedir. Ezan okuma, hutbe okuma ve hafızlık yarışmaları ile bu alanı güçlendirmeye çalışıyoruz.”

Kur’an-ı Kerim’in hem lafzı hem de manasıyla öğrenilmesinin önü açıldı.”

“2012 yılında seçmeli din, ahlak ve değer alanında üç ders müfredatımıza eklendi: Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve temel dinî bilgiler dersleri… 2023 yılında ise Kur’an’ın anlam dünyası dersi müfredata eklendi.

Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen, konuşmasının sonunda Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda yarışacak tüm gençlerimize, yarışma sürecinde öğrencilerimize katkı sunan öğretmenlerimize ve yarışmacı gençlerimizin ailelerine teşekkür ve tebriklerini ileterek konuşmasını bitirdi.

Yarışma Sonuçları

Anadolu İmam Hatip Liseleri Kategorisi
1. Ömer Mansur Duran (İstanbul Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi)
2. Muhammed Emir Gökmen (Çorum Merkez Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi)
3. Süleyman Utku Tutal (Konya Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi)

İmam Hatip Ortaokulları Kategorisi
1. Emir Kuşcu (Ankara Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi)
2. Muhammed Erdoğan (Aksaray Merkez Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu)
3. Ömer Faruk Açı (İstanbul Sancaktepe Musa Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri, hak eden öğrencilere ödül takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in Katılımıyla Karaman'da Gerçekleştirildi