İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu


İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağmur giderek şiddetini artırdı. Sağanağın etkisiyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı araçlar da yolda kaldı. Megakent, 5 saatte 100 kilogram yağış aldı. Gök gürültülü yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul’da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.
EMİNÖNÜ’NDE ESNAFIN ZOR ANLARI (VİDEO)Kentte sabah başlayan ve devam eden sağanak nedeniyle bazı cadde ile sokaklarda su baskınları oluştu.Düşen yağmur miktarı, mevsim normallerinin dört katına çıktı.
Çekmeköy’de metrekareye 100 kilogram, Maslak’ta ise 80 kilogram yağmur düştü.Kente 4-5 saat içinde 100 kg yağış düştüğünÜ söyleyen NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Bu miktardaki yağışlar Aralık ayı boyunca yağardı” sözleriyle yağışın büyüklüğüne dikkat çekti.Ekipler, su baskınlarının yaşandığı yerlerde tahliye çalışmaları yapıyor.Bazı vatandaşlarsa şiddetli yağışa yolda yakalandı.Yağışın etkisiyle toplu taşıma seferlerinde de aksama yaşandı.Peki İstanbul’u etkisi altına alan ”gök delindi” derecesinde yağan yağmur ne zamana kadar devam edecek?Avcılar Kaymakamlığı’nın bodrum katını su bastı.Beykoz’da spor salonunun çatısı çöktü.Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastanesi’nin altı katı su altında kaldı.Olay yerine gelen İstinye İtfaiye Merkezi’ne bağlı itfaiye ekipleri mahsur kalan hastaları kurtardı.Öte yandan sabah saatlerinde etkisini artıran yağmur nedeniyle Pegasus Hava Yolları’nın Tel Aviv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapamadı.
Bir süre havada tur atan ve bu yüzden yakıt kritiğine giren uçak Çanakkale Havalimanı’na yönlendirildi.Aynı saatlerde birçok uçak da havada tur attı.Uçakların yakıt kritiğine girmemesi için 09.28-10.20 saatleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan uçaklara öncelik verilirken, kalkış seferlerinde ise kısa süreli gecikmeler yaşandı.AKOM’dan yapılan açıklamaya göre; yağmur ilerleyen saatlerde etkisini artıracak.Öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.İşte İstanbul’un sağanak mücadelesinden fotoğraflar…