‘Ek ders yolsuzluğu’ iddiasına soruşturma! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Ek ders yolsuzluğu’ iddiasına soruşturma!

Kocaeli’deki bir ortaokulda öğretmenlerin ek ders ücretlerinde tutarsızlıklar tespit edildi.


Yaklaşık 4 yıldır sürdüğü anlaşılan usulsüzlükte öğretmenlerin eksik yatan ek ders ücretinin farklı banka hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı. Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, “Maliye sisteminde bir açık olduğu, bu açık üzerinden tespitlerimize göre sadece bir okulda 4.5 milyon TL’nin üstünde bir yolsuzluk yapıldığı görülmektedir.” dedi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi’ndeki Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda görev yapan bazı öğretmenler, maaş bordroları ile maaş ödeme dekontlarında ciddi tutarsızlıklar olduğunu fark etti.

İddiaya göre; öğretmenler, ek ders ücretlerinin hesaplarına yatan miktardan yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu tespit etti.

9310639.jpg

4 YIL BOYUNCA DEVAM ETMİŞ

Bu durumu fark eden öğretmenler, geriye dönük olarak hesaplarını kontrol ettiklerinde yaklaşık 4 yıl boyunca bu usulsüzlüğün sürdüğünü ve maaş bordrolarında yazan ek ders ücret farklarının farklı banka hesaplarına yatırıldığını gördü.

9310637.jpg

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Durumun ortaya çıkmasının ardından Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ve diğer yetkililer, Kocaeli Adliyesi’ne giderek, ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü M.H.A., işlemleri inceleyen ve onaylayan ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ve Gölcük Milli Eğitim Müdürü hakkında; “İrtikap”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

9310641.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şikayetlerin ardından hem Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

9310640.jpg

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “Biz olayı öğrenir öğrenmez hemen valilik oluruyla müfettişlerimizi görevlendirdik. Bunun sorumlusu kimse, onlarla ilgili soruşturma başlattık. Sorumlusu ya da sorumluları kimse hepsi değerlendirilir.” dedi.

9310638-002.jpg

BORDRODA 15 BİN HESAPTA 5 BİN TL

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, olayın detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Kuruoğlu, “Kocaeli Gölcük ilçesinde bir okulda bazı öğretmenlerimizin bordrolarında ek ders ücretlerinin üç katı olarak göründüğü ancak alması gereken kadarının hesaplara yatırıldığı tespit edilmiştir. Yani ek ders bordroda 15 bin TL görünmekte ama hesaplara 5 bin TL yatmaktadır. Geriye dönük olarak 4 yıl aynı şekilde bu usulsüzlük sürmektedir.” dedi.

9310643.jpg

‘SADECE BİR OKULDA 4.5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YOLSUZLUK’

“Maliye sisteminde bir açık olduğu, bu açık üzerinden tespitlerimize göre sadece bir okulda 4.5 milyon TL’nin üstünde bir yolsuzluk yapıldığı görülmektedir.” diyen Kuruoğlu, diğer öğretmenleri de geriye dönük bordrolarını kontrol etmeleri konusunda uyararak yardımcı olmak için kendileriyle iletişime geçmelerini istedi.

9310644.jpg

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx