EYT bu yıl bitmeden kapanacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EYT bu yıl bitmeden kapanacak


Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu yıl bitmeden EYT yarası kapanacak bu adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşacaktır.” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bahçeli’nin gündemindeki konulardan biri de birçok vatandaşı yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) oldu.

 

Cumhur İttifakı’nın verdiği sözleri tuttuğunun altını çizen Devlet Bahçeli, 27. yasama dönemi çalışmalarında EYT konusunun da ele alınacağını söyledi.

 

Bahçeli, EYT’nin bu yıl bitmeden çözüme kavuşacağını umut ettiğini belirterek şu sözleri kaydetti:

 

2023 yılında bir yanda cumhuriyetin 100. yıldönümünü gururla kutlayacağız, diğer yanda da tarihi nitelikli 2 demokratik imtihan ile karşılaşacağız. Hem cumhurbaşkanı seçimini hem de 28. Dönem milletvekilliği genel seçimini yapacağız.

“Milletimizin beklenti ve taleplerini de birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz”

Seçim takviminin işlemeye başlamasına kadar TBMM’de milletimizin beklenti ve taleplerini de birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi hiç şüphesiz EYT’li kardeşlerimizin mağduriyetleridir.

 

Bu yıl bitmeden EYT yarası kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşacaktır.

 

Bahçeli’nin açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle oldu:

“Türkiye muhaliflerinde de samimiyet ve dürüstlüğün izi görülmez görülemez”

“MHP hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur ittifakı hiçbir sözünü unutmuşluğun karanlık mahzenine terk etmemiştir. Bostancıya kelek satmak için sıraya girenlerin bizi anlamasını zaten beklemiyoruz. Boş aslan yatağında tilki gibi kuyruk sallayanlara gülüp geçiyor, işimize bakıyoruz. Nasıl ki cahile söz yetmez, çalıda gül bitme ise zillete düşüp tarihin tersine kürek çeken Türkiye muhaliflerinde de samimiyet ve dürüstlüğün izi görülmez görülemez.

“Cumhur İttifakı, Türk-İslam asırlarının emanetlerini devralmıştır”

Türkiye mutlaka değeri çok büyük bir ülkedir. Bazen kıskançlıkla bazen hayranlıkla, bazen hasislikle, bazen de husumetle bakılan bir Türkiye gerçeği artık dünya siyaset sahnesinde göz kamaştırmaktadır. Ülkemiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile gücüne güç katmıştır. Cumhur İttifakı, Türk-İslam asırlarının emanetlerini devralmıştır.

“2023 yılına çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz”

MHP olarak nasıl bir maziye, nasıl bir müktesebata çağın şu anki tablosunda nasıl bir misyona sahip olduğumuzun ziyadesi ile farkındayız. Bu maksatla 2023 yılına çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.

Anket şirketlerine tepki

Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı kamuoyu araştırması yapıp yapmamayı bir kez daha düşünmekte yarar olacağı kanaatindeyim. Onlarla yorulmaz diz, utanmaz yüz, tükenmez söz varsa bizde de eğilmez baş, bükülmez kol, telsim olmaz irade vardır. Allah’ın izni ile alayına yetecektir.”