Başakşehir Akif inan AİHL Fen ve Teknoloji Proje Okulu oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Başakşehir Akif inan AİHL Fen ve Teknoloji Proje Okulu oldu

Başakşehir’in ve ülkemizin güzide liselerinden Akif inan AİHL Fen ve Teknoloji Proje Okulu oldu.


2014 yılında açılan ve 2018’de Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulamaya başlayan okul bu alanlarla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren Teknoloji Bölümüne de 24 öğrenci alacak.

10 yıldır Başakşehir’de eğitim öğretime devam eden ve değişik alanlardaki başarıları sebebiyle adından sıkça söz ettiren Proje Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılında Teknoloji alanında da öğrenci alımına başlıyor. Hali hazırda robotik takımlarıyla ulusal ve uluslararası birçok ödül alan ve bu alanda yüksek tecrübeye sahip lise artık bu alanda açılan bölüme alacağı öğrencilerle teknoloji alanında adından daha çok söz ettireceğe benziyor.
Akif İnan Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi; geleceğin teknolojilerine yön verecek, ülkesini küresel ölçekte teknoloji lideri olarak konumlandıracak genç bilim adamlarını bekliyor.

Geleceğin liderlerini yetiştiren okul mottosuyla Akif İnan Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, teknolojiyi eğitimin merkezine alarak öğrencilere yenilikçi ve donanımlı bir eğitim sunmayı vaat ediyor. Bir İmam hatip olarak dini ve ahlaki değerleri temel alarak ülkenin geleceğini şekillendirecek gençler yetiştirme hedefinde olan lise artık aynı zamanda bilim ve teknoloji alanında da güçlü bir temel oluşturmayı amaçlamakta.

♦️Teknoloji Odaklı Eğitim
Akif İnan Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, modern teknolojilerle donatılmış sınıflar ve laboratuvarlar, öğrencilere uygulamalı öğrenme fırsatları sunmakta. STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) eğitimine verilen önem sayesinde, öğrenciler analitik düşünme, problem çözme ve yenilikçi projeler geliştirme becerilerini kazanmakta.

♦️Kodlama ve Yazılım Eğitimi
Okul, Teknoloji Lisesi olarak kodlama ve yazılım dersleri ile öğrencilerini algoritmik düşünme becerisi kazandırmayı hedefliyor, Python, Java, ve C++ gibi programlama dilleri ile öğrencilerini proje geliştirerek teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı sağlayacaklar. Ayrıca, yapay zekâ ve robotik alanlarında da dersler ve atölyeler öğrencileri bekleyen yenilikler olacak.

♦️Proje ve Yarışmalar
Okulda öğrenciler hayata geçirebilecekleri çeşitli proje ve yarışmalara teşvik edilmektedir. TÜBİTAK projeleri, ulusal ve uluslararası kodlama yarışmaları gibi etkinliklerde okul yıllardır başarılı bir eğitim öğretim sürdürmektedir. Mentörlük sistemiyle üst kademedeki öğrencilerin alt sınıflara öncülük ettiği bireysel ve takım çalışmalarıyla beceri temelli sistem uyguluyorlar.

♦️Teknoloji ile Entegre İmam Hatip Eğitimi
Akif İnan İmam Hatip Lisesinde teknoloji odaklı eğitim programı, imam hatip müfredatı ile bütünleşmiş bir şekilde yürütülmektedir. Bu sayede öğrencilerin dini ve akademik bilgilerini modern teknolojilerle harmanlayarak çok yönlü birey olarak yetişmeleri planlanmaktadır.

♦️ İngilizce Hazırlık Eğitimi
Okula önümüzdeki sene için Fen ve Teknoloji Bölümüne 24 öğrenci alınacak ve öğrenciler ilk yıllarında İngilizce Ağırlıklı Hazırlık Sınıfında haftada 24 saat İngilizce eğitimi görme şansına sahip olacaklar.

Okul hem Teknoloji ve hem de Fen Lisesi bölümüne ülkenin geleceğinde teknoloji ve İnovasyon hamlesinde yer almak isteyen gençleri bekliyor…

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx