Antalya Adliyesi’nde rüşvet skandalı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Antalya Adliyesi’nde rüşvet skandalı

Antalya Adliyesi’nde düzenlenen ‘rüşvet’ operasyonunda icra müdürü Ferda Sazlı Ürker, icra müdür yardımcısı Hakan Kalkan, mübaşir Tuncay Çiçek ve Mehmet Emre Kulaç tutuklandı.


Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nün 10 Haziran’da başlattığı operasyonda, avukatlar, mübaşirler ve icra memurlarının da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. Davaları para karşılığı öne çektikleri iddia edilen şüphelilerden iki avukat savcılık kararıyla serbest bırakıldı, diğerleri ise Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Görevden uzaklaştırılan şüpheliler arasında bulunan icra müdürü Ferda Sazlı Ürker, icra müdür yardımcısı Hakan Kalkan, mübaşir Tuncay Çiçek ve Mehmet Emre Kulaç, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Ürker ‘rüşvet almaya aracılığa teşebbüs’, Kalkan ve Çiçek ‘rüşvet almaya teşebbüs’, Kulaç ise ‘rüşvet vermeye teşebbüs’ suçlarından tutuklandı. DHA’nın haberine göre, adliyede işlemleri tamamlanan şüpheliler cezaevine gönderildi. Ayrıca, dosyada adı geçen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mübaşirler, ilgili komisyon tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

Soruşturma dosyasında, şikayetçi beyanları, şüphelilerin savunmaları, kolluk tutanakları ve WhatsApp mesaj kayıtlarına dayanarak, şüphelilerin suç işlediklerine dair kuvvetli deliller olduğu belirtildi. Şüphelilerin kaçma ve delilleri yok etme şüphesi nedeniyle soruşturmanın genişletilebileceği öğrenildi.