Reçeteli ilaçlarda yeni dönem başlıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Reçeteli ilaçlarda yeni dönem başlıyor

Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısı 1858’e çıkarıldı. İlaçların listesi SGK tarafından paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısının 1858’e çıkarıldığını açıkladı.

Bakan Işıkhan’ın açıklaması şöyle:

Raporlu hastalarımızın ilaca erişimini kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz.

Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1.858’e çıkardık.

Sosyal Güvenlik Kurumumuz’un vatandaşlarımıza atacağı SMS’ler ile hangi ilaçların bu kapsama dahil olacağını bilgilendireceğiz.

RAPORLU İLAÇLAR HANGİ HASTALIKLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK?

Kronik hastalıkları olan hastalar için yeni reçete dönemi başlıyor. Hepatit B, kalp hastaları, diyabet gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalara aile hekimleri raporlu reçete yazabilecek. Bu kapsamın ilerleyen dönemlerde genişletilmesi amaçlanıyor. Raporlu olarak düzenli ilaç kullanan birçok hasta için hastane sırası beklemeden ilaç yazdırma dönemi başlayacak.

Doktorlar, söz konusu raporlu ilaçları sadece 3 aylık yazabiliyordu. Söz konusu yeni düzenlemeye göre artık yıllık olarak yazılabilecek. Ayrıca hastalar aile hekimlerine giderek raporlu ilaçlarını yıllık reçete ettirebilecek.

RAPORLU İLAÇ KULLANIMI NEDİR?

İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda kullanılır. Hastalar, bu form ile oluşturulan raporla ilaçlarını ücretsiz ya da indirimli olarak alabilmektedir. İlaç Muafiyet Raporu formu doktorlar tarafından kullanılmaktadır.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx