6 yaşındaki çocuğa istismar davası başladı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

6 yaşındaki çocuğa istismar davası başladı!


Web Banner

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi olayında hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası tutuklanan baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli ile anne Fatıma Gümüşel karşısına çıktı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin bana Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli’nin yargılanmasına başlandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma için adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı. Koridorun polis barikatıyla kapatıldığı adliyede, koridora sadece avukatlar ve milletvekilleri alındı.

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK

Basın mensupları ile izleyicilerin alınmaması zaman zaman gerginliklere neden oldu. Gizlilik kararı olmadan içeri alınmamasını eleştiren bir kadın gazeteciye bekleyen erkek izleyicilerden biri tepki gösterdi. Tartışmanın uzaması üzerine polis erkek izleyicileri koridordan uzaklaştırdı.

class=”medyanet-inline-adv”> 6 yaşında evlendirme skandalı! H.K.G.'ye 2012 yılında verilen yaş tespit raporu ortaya çıktı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR6 yaşında evlendirme skandalı! H.K.G.’ye 2012 yılında verilen yaş tespit raporu ortaya çıktı Haberi Görüntüle

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili dava kapsamında tutuklanan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel’in ifadeleri ortaya çıktı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame kabul edildi. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Kararın ardından harekete geçen polis ekipleri, önce Kadir İstekli’yi Pendik’te gözaltına aldı. İstekli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Daha sonra ise baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin ifadeleri ortaya çıktı.

class=”medyanet-inline-adv”>

“KARARIN UYGUNSUZ BİR İŞ OLDUĞUNA İTİKAT EDİYORUM”

Mahkemede son sözü sorulan Yusuf Ziya Gümüşel’in, “Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum. Önce tutuklama kararı verilmedi. Daha sonra tutuklama kararı verilmesinin sebebini anlayamadım. Ben rabbimden korkarım ölünce O’na hesap vereceğim. Sizde hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır” dediği öğrenildi.

İfadesinde Hira Nur Vakfı’nda fahri imam olarak çalıştığını söyleyen Gümüşel, “Benim kızım olan H.K.G’nin 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahını ben kıymadım. Böyle bir olay olmadı. Kızım 16 yaşındayken söz kesilmişti. Kızım 17 yaşındayken Kadir İstekli ile nişanlandı. Nişandan sonra düğüne yakın bir tarihte Sancaktepe’de ben kızımın ve Kadir İstekli’nin dini merasimle imam nikahı işlemini yaptım. Daha sonra da resmi evlilik yaptılar” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

“BAŞKA ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KADİR’İN YANINA GİDİYORDU”

Kadir İstekli’nin 25 yıldan bu yana vakfın talebesi olduğunu söyleyen Yusuf Ziya Gümüşel sözlerini şöyle sürdürdü: Şu anda da vakıfta fahri okutman olarak çalışmaktadır. Ben ve Kadir İstekli Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel değiliz. Memur sıfatımız da yoktur. Kızım bana eşinden ayrılmak istediği hakkında bir şey anlatmadı. Kızımın dosyaya verdiği gelinlik şeklindeki giysiyi hafızlığa başladığında ben hediye olarak almıştım. Kolyeyi de ben almıştım. Kızım 6 yaşındayken Kadir’in herhangi bir evi yoktu. Kızım başka çocuklarla birlikte ve benim kontrolüm altında Kadir’in yanına gidiyordu. Ancak ağabeyi Muhammet Sıddık da yanında oluyordu.

“PSİKİYATRİ DOKTORUNA GİTTİ”

Suçlamaları kabul etmeyen Gümüşel, “Kızım bana evden taşınmak istediğine dair bir şey söylemedi. Ancak eşi bana yaklaşık 1-2 ay kadar önce müştekinin farklı adresteki bir eve taşınmak istediğini yanımızdan uzaklaşmak istediğini söyledi. Yaklaşık 4-5 ay önce kızım annesiyle birlikte bir psikiyatri doktoruna gittiğini biliyorum. Kadir İstekli isimli kişi benim talebemdi” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

“KENDİM TESLİM OLDUM”

Kadir İstekli’nin ise, “Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak Mayıs’a verildi. Sonra Ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum” diye konuştuğu kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR6 yaşındaki kıza istismar skandalı! Tedbir neden yok?Haberi Görüntüle

Web Banner
Web Banner